Spor Toto Süper Lig’in 6′ncı haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena’da ağırladığı Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti. 88′inci dakikasına 0-0 girilen maçta, Galatasaray’ın golleri Wesley Sneijder’den, Fenerbahçe’nin golü ise Alper Potuk’tan geldi.

Spor Toto Süper Lig’de sezonun ilk derbisinde sevinen taraf Galatasaray oldu. Galatasaray, evinde oynadığı maçta Fenerbahçe’yi süper yıldızı Wesley Sneijder’ın 88 ve 90’ıncı dakikalarda uzaktan attığı gollerle mağlup etti. Fenerbahçe ise, skoru belirleyen golü 90+5′te Alper Potuk’un ayağından buldu.

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 35′nci dakikasında sakatlığı nükseden Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, sahayı ağlayarak terk etti.

Fenerbahçe’de defans oyuncusu Bruno Alves, 53’üncü dakikada hava topu mücadelesinde rakibi Dzemaili’nin sırtına bastı. Alves bu pozisyon sonrası  direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

İLK YARI FENERBAHÇE, İKİNCİ YARI GALATASARAY
İlk yarıda üstün taraf Fenerbahçe olurken, Galatasaray ikinci yarıya iyi başladı ve maçı dengelemeyi başardı. Fenerbaçe’nin 10 kişi kalmasının ardından ise oyunun kontrolü Galatasaray’a geçti.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 13′e çıkararak, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Fenerbahçe ise 10 puanda kaldı.

PASSOLİG KRİZİ
Galatasaray taraftarının maça ilgisi ise beklentinin altındaydı. 52.652 kişik Türk Telekom Arena’da bugün karşılaşmayı 37.598 kişi seyretti. Bazı tarftarlarsa Passolig sistemindeki teknik arıza nedeniyle stattaki yerlerini alamadılar.

Hürriyet’ten Ali Naci Küçük’ün haberine göre, çok sayıda Galatasaray taraftarı, localarda ve VIP tribününde yerleri olmasına karşın, Passolig sisteminde çıkan arızalar nedeniyle stada giremedi. Yapılan tüm uyarılara karşın Passolig yetkilileri, daha önce birçok statta yaşanan sistem arızalarını gideremedi. Passolig kartı olan birçok loca ve VIP koltuğu sahibine ‘Kartınız boş görünüyor’ yanıtı verildi.

Maçı yöneten hakem Cüneyt Çakır ve yardımcıları, siyah formalarının altına giydikleri fosforlu turuncu renkte konçlarıyla dikkat çekti.

Editör: Wan Haber