Moussa Sow'un yükselen formu, oyuncuya milli takım kapılarını yeniden açtı. Afrika Uluslar Kupası için Senegal'den davet alacak yıldız futbolcu, Fenerbahçe'nin üç maçında forma giyemeyecek.

Çaykur Rizespor karşısında hat-trick yapan Moussa Sow'un müthiş formu sarı-lacivertlileri büyük sevince boğdu. Gelecek hafta oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi yıldız futbolcudan beklentiler arttı. Ancak bu başarılı performans aynı zamanda Fenerbahçe'nin aleyhine olacak bir gelişmenin de kapısını araladı.

Uluslar Kupası-Süper Lig çakışıyor

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısı 14-15 Ocak'ta oynanacak 17. hafta müsabakaları ile başlayacak. Gabon'un ev sahipliğinde düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası da 14 Ocak'ta start alıyor. 5 Şubat'taki final maçına dek sürecek dev organizasyona, elemeleri geçen Senegal Milli Takımı da katılıyor.  

Elemelerde kadroya alınmadı

Bu turnuvanın elemelerinde kadroya çağrılmayan ve milli takımdan uzak kalan Moussa Sow, yakaladığı çıkış ile milli formaya tekrar göz kırptı. Afrika ülkelerinin büyük önem verdiği, en güçlü kadroyu kurmaya çalıştıkları organizasyon için bu performansıyla Sow'un da davet almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Başakşehir maçında yok

Bu durumda Adanaspor ve Başakşehir maçlarını kaçırması garanti olan Sow, turnuvanın favorilerinden olan Senegal'in, sadece ikinci tura çıkması durumunda bile Kayserispor ile deplasmanda yapılacak karşılaşmada da takımını yalnız bırakacak. 20. haftada Bursaspor karşısında tekrar formaya kavuşacak.  (Skorer)

 

Editör: Wan Haber