Teknik direktörlük kariyerinde Galatasaray ile adeta özleşen, bir dönem milli takımı da çalıştıran Fatih Terim, 4 Eylül 1953 tarihinde Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğdu. Spor kariyerine futbolcu olarak başlayan Fatih Terim, bir dönem milli futbolculuk da yaptı. Elde ettiği başarılar ile İmparator lakabını alan Fatih Terim, futbolculuğu döneminde Ceyhanspor, Adana Demirspor ve Galatasaray'da oynadı. Günümüzde Galatasaray takımını çalıştıran Fatih Terim, 11 yıl boyunca forma giydiği Galatasaray’da futbolcu iken hiç şampiyonluk yaşamadı. Öte yandan Futbolu 1985 yılında bırakan Fatih Terim, asıl parayı teknik direktörlükten kazanmaya başladı!

Teknik direktörlük kariyerine MKE Ankaragücü'nde ile başlayan Fatih Terim, devam eden yıllarda Göztepe’yi çalıştırdı. Aynı dönem Türkiye U-21 ile çalışmaya başlayan Fatih Terim, milli futbol teknik direktörlük kariyerine de böylelikle başlamış oldu. Göztepe’den istifa ettikten sonra Galatasaray’ı çalıştıran, ardından ise İtalya’da Fiorentina ve Milan'ı çalıştıran teknik adam, yurda döndükten sonra sırasıyla; 2 kez daha Galatasaray ve Türkiye'yi çalıştırdı. 21 Aralık 2017'de Galatasaray'daki 4. dönemine başlayan Fatih Terim; teknik direktör olarak Galatasaray ile 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 5 Türkiye Süper Kupası ve 1 UEFA Kupası şampiyonluğu kazanarak İmparator lakabını sonuna kadar hak etti. Öte yandan Fatih Terim’in defalarca şampiyon yaptığı Galatasaray’dan kelimenin tam anlamıyla servet kazandığı öğrenildi!

Türkiye’nin en ünlü teknik direktörlerinden biri olan Fatih Terim, 2021 – 2022 Süper Lig sezonu için Galatasaray ile yeniden anlaştı. Kazandığı para ile dudakları uçuklatan Fatih Terim, bu yıl ki anlaşmasını sabit kurdan değil, güncel kurdan yaptı. Fatih Terim’in imza attığı son anlaşmaya göre; 3 milyon Euro ödeme alacağı öğrenildi. Verilecek olan ödemenin ise, güncel kur üzerinden hesaplanmasına karar verildi.

kaynak:alfahaberajansı

Editör: Wan Haber