Futbol dünyasının gelmiş geçmiş en iyisi olarak gösterilen ve milyonlarca insanın hayran olduğu Diego Armando Maradona geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden efsane futbolcu arkasında milyonları bıraktı. Efsane futbolcunun bankasında kalan para ise herkesi oldukça şaşırttı. En yakın arkadaşı ‘’fakir öldü’’ ifadesini kullandı.

Hesabında 75 Bin Sterlin Vardı


Maradona’nın yakın arkadaşlarından birisi olan Arjantinli gazeteci Luis Ventura, geçtiği haber Maradona’nın mal varlığına ilişkin açıklama yaptı. Arjantinli gazeteci şunları ekledi ‘’banka hesabında neredeyse hiçbir şey kalmamıştı, fakir öldü’’ dedi. Belirtilen iddiaya göre Maradona hayatını kaybettiğinde banka hesabında sadece 75 bin sterlin bulunuyordu.

Efsane futbolcunun yaklaşık olarak 33 milyon sterlin borcu bulunuyordu. Bunun vergi borcu olduğu biliniyordu. Maradona’nın avukatı olan Angelo Pisani Arjantinli efsane futbol adamının az parası olduğunu iddia ederken ‘’imkanlarının ötesinde yaşadı ve oldukça cömertti’’ diye ekledi.

Diego Armando Maradona’nın ortalama olarak 150 milyon sterlinlik bir mal varlığına sahip olduğu belirtildi. Bunların arasında mücevherler, yatırımları, Çin’deki futbol okulu, yapılar ve lüks araçlar.  Ortalama olarak bu denli bir servete sahip olduğunu belirtiliyor.

Arjantin Yasta


Diego Armando Maradona’nın ölüm haberi sonrasında Devlet Başkanı, Arjantin’de 3 günlük yas ilan etti. 3 gün boyunca bayraklar yarıya çekilde ve efsane futbolcunun açısı paylaşıldı. Bunların yanı sıra UEFA’da aldığı kararla birlikte 1 hafta boyunca, oluşturduğu tüm organizasyonlarda 1 dakikalık bir saygı duruşu gerçekleşeceğini belirtti.

Efsane futbol adamı Diego Armando Maradona, dün yüz binlerce insanın eşliğinde defnedildi. Kendine has bir yaşam tarzı olan Maradona için milyonlar sokağa döküldü. Maradona’nın kalp krizi sonucu hayatını vefat ettiği belirtildiğini hatırlatmakta fayda var. Haberay

Editör: Wan Haber