TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden B.B.Vanspor, evinde Yeni Orduspor'a 2-1 mağlup oldu. Yeni Orduspor aldığı bu galibiyetle, play-off hedefini sürdürürken, kırmızı-siyahlı takımın tüm umutları tükenmiş oldu.

Kırmızı-siyahlı takım Feyyaz Uçar teknik sorumluluğunda sahaya; Sefa Demirses, Serdar Cansu, Emre Toptan, M.Serdar Yazıcı, Fahrettin Bıyıklı, Burak Yılmaz, Zekeriya Çakırca, Haydar Deniz, Gökhan Ünal, Mutlu İlengöz ve Tayfun Aydoğan ilk onbiri ile çıktı.

Yeni Orduspor ise Cahit Terzi sorumluluğunda sahaya, Osman Kurtuldu, Mustafa Kayabaşı, Onur Ramazan Toprak, Deniz Boztepe, Erhan Şengül, Fatih Özçelik, Burak Keskin, Turan Yılmaz, Emre Kara, Kerim Bölük ve İbrahim Alan ilk onbiri ile çıktı.

Karşılaşmaya misafir takım başladı.

İlk dakikalarda iki takım da kontrollü oynadı.
8. dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında sağ kanattan Serdar Cansu ortaladı, ceza sahası içinde Gökhan Ünal'dan önce kaleci Osman topa hakim oldu.
12. Dakikada Yeni Orduspor sağdan atağa kalktı. Ramazan Toprak'ın ortasında Fahrettin Bıyıklı topu uzaklaştırdı.
13. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor Mutlu İlengöz'le atağa kalktı. Mutlu'nun pasında top Gökhan'ı aştı, Tayfun Aydoğan ceza sahası içinde ortaladı, ama savunma topu uzaklaştırdı.
17. Dakikada kazanılan serbest vuruşu B.B.Vanspor'da Mutlu kullandı, top kalecide kaldı.
Bir dakika sonra Mutlu bu kez soldan ortaladı, Tayfun Aydoğan ve Gökhan Ünal paslaşması sonrası son anda savunma topu kornere yolladı.
22. Dakikada Yeni Orduspor net bir gol kaçırdı. Turan Yılmaz kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top az farkla dışarı gitti.
24. Dakikada Yeni Orduspor golü buldu. Savunmanın hatasını affetmeyen Turan Yilmaz aşırtma vuruşla takımını öne geçiren golü attı : 1 - 0.
25. Dakikada ev sahibi takımın atağında Serdar Cansu'nun pasında Gökhan Ünal topu kontrol edemedi.
29. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor atağında Gökhan Ünal'ın pasında Tayfun Aydoğan kaleci ile karşı karşıya kaldı, ama öncesinde ofsayt düdüğü çalındı.
33. Dakikada konuk takım gole yaklaştı. Ramazan'ın pasında top İbrahim'i aştı, Fatih Özçelik net pozisyonda topa dokunamadı.
38. Dakikada B.Vanspor Gökhan ile net gol yakaladı. Gökhan Ünal'ın pasında top sağ kanatta Serdar Cansu'da kaldı. Serdar rakibini çalımladıktan sonra topu ortaladı, Gökhan Ünal vole düşündü, ama top üstten auta gitti. Bu pozisyonda taraftarlar Gökhan diye tezahüratta bulundu.
41. Dakikada Yeni Orduspor atağını faulle kesen Emre Toptan sarı kart gördü.
43. Dakikada B.B.Vanspor'da Burak Yılmaz'ın yerine Gökhan Çakır oyuna dahil oldu.
İlk yarı konuk takımın  1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.
B.B.Vanspor, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı.
Haydar Deniz'in yerine Emrah Tacir oyuna dahil oldu.
49. Dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Emrah Tacir sağdan ceza sahası içine girdi, ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
51. Dakikada B.B.Vanspor atağını faulle kesen Mustafa Kayabaşı sarı kart gördü.
52. Dakikada konuk takım gole yaklaştı. İbrahim Alan ceza sahası içine girdi, vuruşunda top yan ağlarda kaldı.
56. Dakikada B.B.Vanspor net bir gol kaçırdı. Mutlu'nun ortasında Fahrettin Bıyıklı vurdu, kaleci Osman son anda topu kornere yolladı. Korner sonrası bir kez daha topla buluşan Fahrettin Bıyıklı'nın vuruşunda savunma gole izin vermedi.
58. Dakikada konuk takımın atağını faulle kesen Serdar Cansu sarı kart gördü.
61. Dakikada B.B.Vanspor golü buldu. Tayfun Aydoğan serbest vuruşu kullandı, Fahrettin Bıyıklı kafa ile topu ağlara yolladı : 1 - 1
64. Dakikada konuk takımdan Fatih'in yerine Tuncay Fındıkcı  oyina dahil oldu.
66. Dakikada konuk takım bir kez daha öne geçti. B.B.Vanspor kalecisi Sefa Demirses geri pasında topa dokunamadı, Turan Yılmaz topu boş kaleye yolladı : 1 - 2
73. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Tayfun Aydoğan'ın yerine Baran Basut oyuna dahil oldu.
75. Dakikada Yeni Orduspor net bir gol kaçırdı. Turan Yılmaz kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top kaleciye çarpıp kornere gitti. Kullanılan kornerde ceza sahası içinde Ramazan Toprak sert vurdu, top direkten döndü.
77. Dakikada konuk takımdan Mustafa yerini Safa Yıldırım'a bıraktı.
79. Dakikada Yeni Orduspor'da Turan Yılmaz sarı kart gördü.
88. Dakikada konuk takımdan İbrahim Alan yerini Serdar Karaduman'a bıraktı.
90. Dakikada B.B . Vanspor'dan M.Serdar Yazıcı sarı kart gördü.
Bu dakikalarda konuk takım maçı soğutmaya dönük hareketlerde bulundu.
Uzatma dakikaları oynanırken konuk takım kalecisi Osman sarı kart gördü.
Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve B.B.Vanspor evinde 2 - 1 mağlup oldu.
Bu sonuçla birlikte play off umutları son buldu.(Bölge Gazetesi)

Editör: Wan Haber