Şanlıurfa İl emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Asayiş Cup Halı Saha Futbol Turnuvası" için Şanlıurfa'ya gelen futbol yorumcusu Erman Toroğlu, maçın ardından Şanlıurfaspor için değerlendirmelerde bulundu. Toroğlu, "Urfa'da iyi at yetişiyor da futbolcu niye yetişmesin" dedi.
Şanlıurfaspor'da son günlerde yaşanan kaos ve ardı ardına gelen istifalardan sonra Şanlıurfaspor Olağanüstü Kongreye gitme kararı almıştı. Bu kararın ardından Şanlıurfa'ya gelen şimdinin futbol yorumcusu ve eski futbolcu Erman Toroğlu, Şanlıurfaspor'la ilgili değerlendirmelerde bulundu. Her kulüpte ve her takımda kaosların yaşandığını vurgulayan Toroğlu, "Kaos olmayan istifa olmayan bir kulüp var mı Türkiye'de? Bu sorun her tarafta var. Türk futbolunun genelinde bir sıkıntı var, Yalnız Urfaspor'da değil o. Bütün hepsinde var. Bu sıkıntının çareleri de belli ama idareciler maalesef bu işi bilmiyorlar. Bu böyle gidiyor. Her takıma şu önerim var. Gidip dışarıdan futbolcu almakla yürütemezsiniz bu işi. Futbolcu sahadan yetişir, mahallede, araziden yetişir. Başka yerden yetişmez. Onun için bol bol saha yapacaksınız" diye konuştu.
Büyükşehirlerde futbolcuların yetişeceği sahaların olmamasından yakınan Toroğlu, "Büyükşehirlerde ya askeri alanlar yeşil alan ya da mezarlıklar, oralarda da top oynanmıyor" dedi.
Futbol yorumcusu Erman Toroğlu, Şanlıurfaspor için "Urfaspor'un değil her tarafın gidişatı iyi değil. Urfaspor, bir şeye karar verecek. 'ben ne yapmak istiyorum' diye sormalı. İlla o ligde ya da bu ligde oynayacağım diye bir şey yok. Temelini sağlam atacaksın. Urfaspor'un futbolcularının yatacağı tesisleri var mı? Masaj salonları, hamamları saunaları, tenis kortları bilardo masaları var mı? Bence Urfaspor'un tesislerinin bu anlamda daha iyi olması lazım. Biraz büyük düşünmek lazım o zaman kurtulur. Talebe yurdu gibi tesis olmaz. Hatta bu işleri öyle yapacaksın ki bekar futbolcuların yattığı tesislerde kamp kurmayacaksın. Kamp tesisi ayrı olacak. Ki futbolcular maçın havasına girebilsin. Ondan sonra futbolcu yetiştirecek alanlar yapılacak. 8-10 sene sonra futbolcu yetişti mi dışarıya mahkum kalmayacaksın. Urfa'da iyi at yetişiyor da futbolcu neden yetişmesin futbolcu yetiştirmek at yetiştirmekten daha kolay. Atın yetiştiği yerde futbolcu yetişmiyorsa Urfalılar kendilerine bakacaklar. Kabahati kendilerinde arayacaklar" ifadelerini kullandı.
Türk futbolunun gidişatı konusuna da değine Toroğlu şöyle konuştu; "Dibe vurduk ama biraz daha dibe vurmamız lazım. Türkiye'de organize şube mükemmel bir iş yaptı. Tokat gibi hepimizin suratına vurdu. Sizin futbolunuz bu kardeşim dedi. Ama biz ondan bence yeteri kadar faydalanamadık. Ve bunun sıkıntısını ileride daha fazla çekeceğiz. Tam dibe vuracaksın ki yukarıya çıkasın. Biz tam dibe vururken asansör kaldı yani. Yani yarayı kapatıp halletmeye çalıştık ama kesip atamadık. Kesip atmamız lazımdı halen daha sürünceme gidiyoruz. İyi gitmiyoruz. Ama dua ediyorum inşallah düşündüğüm şeyler olmaz. Onun için de korkuyorum biraz. Kimse kusura bakmasın."
Öte yandan Şanlıurfa'ya daha önce futbolcu ve hakem olarak da geldiğini belirten Toroğlu, Urfa'ya her gelişinde biraz daha değiştiğini ve kendisini yenilediğini söyledi.
Şanlıurfa İl emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Asayiş Cup Halı Saha Futbol Turnuvası"nda maçı 10 dakika yöneten Toroğlu, "Hakemlik yapmayı özlemişim biraz daha devam edecektim ama iyi hazırlanan bir hakem arkadaşımız vardı onun önünü kapatmak istemedim" dedi.
(RÇ-MFS-MFS-S)

07.01.2013 18:44:53 TSI

Editör: Wan Haber