Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, yaptığı toplantının ardından Ergün Teber'e UCK'nın verdiği 6 aylık cezayı kaldırdı.
Kasımpaşa forması giydiği 2010-2011 sezonu sonunda sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden Ergün Teber 2011-2012 sezonu için Samsunspor'a imza atmıştı. Kasımpaşa Kulübü bunun üzerine Ergün Teber'e sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği gerekçesiyle Sportif Ceza ve Transfer Yasağı talebiyle Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na dava açmıştı. Kurul davayla ilgili sonucunda Teber'e 6 ay müsabakalardan men cezası vermişti. Konu üzerine Ergün Teber'in Tahkim Kurulu'na gitmişti.
Tahkim Kurulu, yaptığı toplantının ardından Ergün Teber'e UCK'nın verdiği 6 aylık cezayı kaldırdığını açıkladı.
Bu haber üzerine Medical Park Antalyaspor'un başarılı futbolcusu Ergün Teber, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada ile mutluluğunu paylaştı. Teber, "Zorlu günlerimde yanımda olan Başkan Hasan Akıncıoğlu ile teknik direktör Mehmet Özdilek'e teşekkür ediyorum. Allaha şükürler olsun 6 aylık cezam tamamen ortadan kalktı. Hayırlı olsun herkese yepyeni Ergün Teber tekrar geldi" dedi.
Öte yandan, Ergün Teber, Spor Toto Süper Lig'in 15 haftası 16 dakikada şiddetli yağış nedeniyle iptal edilen ve çarşamba günü oynanacak olan Akhisar Belediyespor-Medica Park Antalyaspor maçında da oynayabilecek.
(İA-SÇ-BÇ-S)

07.01.2013 16:03:46 TSI

Editör: Wan Haber