22. Dünya Karate Şampiyonası’nda ferdi kumite +84 kiloda üst üste ikinci kez dünya şampiyonu olan Enes Erkan, tarihe geçti. Türk karatesinde bu başarıyı tekrarlayan ilk sporcu olan Erkan, "Çalıştım, inandım ve kazandım. Bana destek veren ve dua eden herkese teşekkür ederim." diye konuştu. 

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası’nda Türkiye’ye ikinci altın madalyayı Enes Erkan kazandırdı. Sabah seansında Serap Özçelik’in 50 kiloda şampiyon olmasından sonra akşam seansında da +84 kilo temsilcimiz Enes Erkan zirveye çıktı. Paris 2012’den sonra bir kez daha altın madalyayı boynuna takan Erkan, dünya şampiyonasında üst üste şampiyonluk yaşayan ilk Türk karateci olarak tarihe geçti. Akşam seansında bronz madalya için tatamiye çıkan Gökhan Gündüz de rakibini yenerek üçüncülük kürsüsüne çıktı. 

15 bin kişilik ÖVB Arena’daki +84 kilo finalinde İranlı Sajad Ganjzadeh ile karşılaşan Enes Erkan, Eylül ayında İstanbul’daki Karate 1 Premier League’de yenildiği rakibi karşısında maça temkinli başladı. İlk dakikanın dolmasından sonra yavaş yavaş rakibinin üzerine gitmeye başlayan milli karateci, 70. saniyede vurduğu tekme ile 1-0 öne geçti. Kontrollü mücadelesini sürdüren Enes Erkan, maçın bitmesine 89 saniye kala ikinci puanını aldı. Bu puanın ardından hareketlenen maçta her iki sporcu da karşılıklı hamlelerle dengeyi kendi lehlerine çevirmeye çalıştı. Bu arada tribünlerde bulunan Türk seyircilerin “Enes, Enes” tezahüratlarına Alman seyirciler de destek verince ÖVB Arena’da müthiş bir ortam oluştu.

Maçın bitimine 15 saniye kala 4-3 öne geçen 27 yaşındaki karateci, dört saniye sonra rakibine bir yumruk daha vurarak iki farklı üstünlüğü yakaladı. Son altı saniyede Ganjzadeh’in aldığı puanla mücadele Enes Erkan’ın 5-4’lük galibiyetiyle sona erdi. Müsabakanın son saniyesinde Ganjzadeh’in kontrolsüz ve kural dışı vuruşuyla burnu kanayan Erkan, tatamiyi kanlar içinde terk etti. 

“ÇALIŞTIM, İNANDIM VE KAZANDIM”

Şampiyonluk sevincini Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve antrenörleriyle yaşayan Enes Erkan, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Türk karatesinde üst üste dünya şampiyonluğu kazanan ilk karateci olmanın gurur verici olduğunu belirten milli sporcu, "Çalıştım, inandım ve kazandım. Uzun zamandır bu hedefe kilitlenmiştim. Bana destek veren ve dua eden herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da Enes Erkan’ın unvanını koruyarak önemli bir başarı yakaladığını söyledi. Paris 2012’yi bir altın madalya ile tamamladıklarını hatırlatan Delihasan, "Bremen’den iki altın madalya ile döneceğiz. Bu başarıda payı olan Karate Federasyonu’nun her bireyine teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

GÖKHAN GÜNDÜZ DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Bremen’deki Dünya Karate Şampiyonası’nda akşam seansında dört sporcu da bronz madalya için tatamiye çıktı. 84 kiloda Avrupa ikincisi Gökhan Gündüz, çok üstün olduğu maçta Almanya adına mücadele eden Türk kökenli Mehmet Bolat’ı 7-0 yenerek üçüncülük kürsüsüne çıktı. 

75 kiloda Serkan Yağcı, 68 kiloda Merve Çoban ve +68 kiloda Meltem Hocaoğlu ise rakiplerine yenilerek dünya beşincisi oldular. 

TAKIMLAR BRONZ MAÇINDA

Pazar günü sona erecek Dünya Karate Şampiyonası’nın son gününde üç takım bronz madalya için mücadele edecek. Arslan Çalışkan, Orçun Duman ve Ali Sofuoğlu’ndan oluşan Erkek Kata Milli Takımı yarın 11.15’te dünya üçüncülüğü için Malezya karşısına çıkacak. 

Dünya üçüncüsü olarak Bremen’e gelen Kadın Kumite Takımı da İspanya’yı yenerek bir kez daha aynı başarıya ulaşmaya çalışacak. Ev sahibi Almanya karşısında hakemlerin kurbanı olan Erkek Kumite Takımı da 16.15’te Mısır’la bronz madalya mücadelesi yapacak.

Editör: Wan Haber