Efsane güreşçi Yaşar Doğu, ölümünün 52. yıl dönümünde memleketi Samsun'da anıldı.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Yaşar Doğu'nun spor tarihinin efsane isimlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Yaşar Doğu gerçekten spor tarihinin efsane isimlerinden birisidir. Milli mayo ile mücadele ettiği 47 müsabakanın 46'sını kazanmış bir sporcuydu" dedi.
Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu efsanevi güreşçi Yaşar Doğu, ölümünün 52. yılında, doğduğum yeri Samsun'un Kavak ilçesinde anıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce Kavak Güreş Eğitim Merkezi'nde düzenlenen anma törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmen, Kavak Kaymakam Vekili Mehmet Erhan, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, İlkadım Belediye Başkanı Necati Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, Yaşar Doğu'nun oğlu Muzaffer Doğu ve çok sayıda kişi katıldı.
İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Yaşar Doğu'nun oğlu Muzaffer Doğu, "Babam iyi bir aile babası, memleketini seven, önem veren iyi bir insandı" dedi.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Yaşar Doğu'nun spor tarihinin efsane isimlerinden biri olduğunu belirterek, "Yaşar Doğu gerçekten spor tarihinin efsane isimlerinden birisidir. Milli mayo ile mücadele ettiği 47 müsabakanın 46'sını kazanmış bir sporcudur. Onu gençlerimiz onu örnek alarak bundan sonraki süreçte de başarılarını daha üst noktalara taşıyacaklar. Samsun'un kavak ilçesinde Yaşar Doğu'nun evinin restore edilmesi konusunda proje çalışmalarını başlattık. Projenin hazırlanması temmuz ayı gibi bitmiş ve yapım ihalesine geçmiş olacağız. Yanı onun yaşadığı evin bir müze haline gelmesi konusunda Samsun Valiliği olarak bu çalışmaya katkı sağlayarak, ona olan vefa borcumuzu ödemiş olacağız" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Samsun Güreş Eğitim Merkezi ve Tokat Güreş Eğitim Merkezi sporcuları arasında güreş müsabakası yapıldı. Dereceye giren sporculara Vali Güzeloğlu tarafından ödülleri verildi.
(ŞU-SLH-BH-S)

12.01.2013 13:13:33 TSI

Editör: Wan Haber