Van Ferit Melen Havalimanı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılanan eski futbolcular, daha sonra bir kahvaltı salonunda düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada basına bir açıklamada bulunan Tanju Çolak, projenin 4 yıllık bir düşüncenin ürünü olduğunu belirterek, “Proje ile Güneydoğu’da futbolun yıldızlarıyla buluşmak, onlarla kucaklaşmak, onlara sarılmak, onların misafirperverliklerini görmek, ayrışım olmadan onlarla birlikte olmak, özetle batıda yaşayan futbolcu arkadaşlarımızı buralara getirmek hedefleniyor” dedi.

"HER ÇARŞAMBA FARKLI BİR İLDE OLACAĞIZ"
Proje dahilinde Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 13 ili gezeceklerini ifade eden Çolak, “Her hafta Çarşamba günü farklı bir ilde olacağız. Oraya gidecek, oradaki halkla, gençlerle bir araya geleceğiz. Paneller düzenleyerek, gençlerle maçlar yapacağız. Özetle futbolun yıldızlarını Doğu ve Güneydoğu halkıyla buluşturacağız. Bu projeyle birlikte zaman zaman değişecek yıldızlarla Doğu ve Güneydoğu’da sevgimizi almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKI SUNACAĞIZ"
Çözüm sürecine de katkı sunacaklarını vurgulayan Çolak, “Çözüm sürecine tabi ki etkimiz olacak. Futbolun etki alanı o kadar büyük, o kadar geniş ki bundan faydalanmak isteyen herkes için biz hazırız. Şu anda yaptığımız şey, o görevi üstlenmektir. Barış sürecine katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Sadece biz değil, herkesin buraya gelmesi lazım. Buradan batıya gidilmesi, batıdan buraya gelinmesi lazım. Biz de bu çözüm sürecine katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bizlere” şeklinde konuştu.

GÜLTİKEN: "VAN'IN BENİM İÇİN AYRI BİR YERİ VAR"
Projede yer aldığı için mutlu olduğunu dile getiren Ali Gültiken ise, "Van'a ilk kez 1985 yılında Beşiktaş'ta oynarken gelmiştik. Burada muhteşem bir misafirperverlikle karşılanmıştık ve o yıl şampiyon olmuştuk. Bundan dolayı Van’ın benim için farklı bir yeri var" diye konuştu.

Gültiken, sporun evrenselliğine değinerek, "Spor, evrensel bir etkinliktir. Sporun ne dili ne rengi ne de etnik kökeni var. Spor insanları tek çatı altında toplayan yegane organizasyondur. Herkesin kimliğini bir kenara bırakıp bir araya geldiği tek organizasyondur. Bunun için burada olmak, bu mutluluğu paylaşmak benim için gurur vericidir" ifadelerini kullandı.

DEMİRER: "BU TÜR PROJELERİ DESTEKLEMEKTEN GURUR DUYUYORUZ"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer de, "Gençlerin kültürel ve sportif gelişimini sağlayan faaliyetlerde bulunmak ve bu tür projeleri desteklemekten dolayı onur duyuyoruz. Bunun da Van'da başlaması bizim için ayrıca gurur verici bir durumdur. 13 ille başlayıp daha sonra 15 ille devam edecek olan bu projenin gençliğimize büyük katkı vermesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret eden futbolculara, Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva tarafından plaket verildi.

 

FUTBOLUN USTALARI VAN’DA

FUTBOLUN USTALARI VAN’DA

FUTBOLUN USTALARI VAN’DA

Editör: Wan Haber