Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, alınan kötü sonuçlardan sonra sokağa çıkamadıklarını belirtti.
PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Besim Durmuş, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını değerlendirdi. Karşılaşmanın Samsunspor açısından 6 puan değerinde olduğunu belirten Durmuş, "Kendi sahamızda oynadığımız Gaziantep Büyükşehir Belediye maçı bizim için bir günü iki gün, bir günü üç gün yaşama maçıydı. Bizim için 6 puanlık bir maçtı. Hem 17'li puanlara çıkma adına hem de rakibimizi 18 puanda tutmak adına çok önemli bir fırsatı kaçırdık. Bunun yanında iyi de oynayamadık. Belki sezonun en kötü maçlarından birini oynadık. Maçada kötü başladık. Pozisyon hatalarından 2 tane de gol yedik. Her şey coşkulu ve istekli seyircimizin desteğiyle iyi oynayacağımızı hayal ettiğimiz maçı daha 20. dakikada kendi inisiyatifimizin dışına çıkan bir yapıyla karşılaştık. Bunun mazereti olmaz. Çünkü haftalar haftaları takip ediyor. En iyi oynayarak puan alacağımız bir haftada ne iyi oynayabildik ne de üç puan alabildik. Bu çok üzücü. Bu bizim enerjimizi, vücut dilimize ve ahlaki yapımıza zarar verdi. Biz Samsunluyuz, Samsunspor'un taraftarıyız. Buraya gelirken ben daha önce çalıştığım takımlarda iz bırakan bir yapım vardı. Samsunspor'a gelirken Samsunspor'u bulunduğu yerden çok daha iyi yerlere taşıyacağımı yüzde yüz düşünüyordum. Halen de öyle düşünüyorum. Ama bugün itibariyle bunu açığa çıkartamamanın moral bozukluğu, üzüntüsü var. Bu noktada çok üzgünüz. Buralara gelirken bize destek verenlere karşı sorumluluğumuzu da biliyorum. Ben buraya gelebilmek için yıllarca çok uğraştım. Bunu hak ettiğimizi ama bulunduğumuz yerde bugün itibariyle bu oyuncu grubuyla camiamızı çok üzdüğümüzü de biliyoruz. Son haftamız kaldı. Bu yapıyı kaldıracak, bulunduğumuz yerden biran önce kurtulacak bir yapının oluşmasının şart olduğunu görüyoruz. Samsun'da yaşayan bir insan olarak sokağa çıkamadığımızı da söyleyebilirim" dedi.
"Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor" diyen Durmuş konuşmasına şöyle devam etti:
"Herkes herkesi her yerde yenebiliyor. Son hafta deplasmanda Adana'dan gülerek dönebiliriz. Kazanmak için sahada çok koşmak gerekiyor, koşamadık. İnisiyatif almak gerekiyor, sorumluluk almak gerekiyor. Bir kere bunu biz sahada teknik ekip ve oyuncu grubu arkadaşlarımız olarak bunu başaramadık. Kazanacak bir davranış sergilemedik. Biz sahanın içinde kazanacak davranışı ortaya koyamadık. Samsunspor ilk defa maç kaybetmiyor. Ama kaybetmek böyle olmaması lazım, mücadele böyle olmaması lazım. Ben böyle bir mücadeleyi asla kabul etmiyorum. Biz çok mücadele edip, kaybetsek o insanın içini acıtmaz. Biz hem kaybettik, hem de sahada bir şey ortaya koyamadık. Devre arasıyla yepyeni bir şey açığa çıkabilir. Devre arasından sonra herkesin bekleyip de görmek istediği yapıyı hızlı bir şekilde açığa çıkartacağız."

"GEKAS'I İSTERİZ"
Theofanis Gekas'ın Samsun'a geleceği yönündeki basında çıkan haberlere açıklık getiren Durmuş, "Gekas, Samsun'da çok sevilen bir oyuncudur. Gekas'ın ismi bile bir heyecan oluşturuyor. Gekas'ı tabii ki isteriz. Biz buraya iyi oyuncular alalım ama burada mücadele edecek yapıyı ortaya koyamazsak iyi oyuncuda bir şey ifade edemez. Gekas'ı alalım ama ona uygun oyuncularda bulmak gerekiyor. Kimse tek başına bir şey ifade etmiyor. En önemli şey takım oluşturmaktır. İyi futbolcu sahada kalan futbolcudur. Sahada kalmayan futbolcuları aldığın zaman onların sahada kalacağını ümit edersen, olmaz" şeklinde konuştu.
Teknik direktör Besim Durmuş, basın toplantısının ardından takımla birlikte antrenmana çıktı. PTT 1. Lig'in 17. haftasında deplasmanda oynayacakları Adana Demirspor maçı hazırlıklarını sürdüren Samsunspor'da ilk olarak ısınma hareketleri ve ardından çift kale maçla antrenmanını tamamladı.
(GKH-SLH-BH-S)

18.12.2012 15:53:55 TSI

Editör: Wan Haber