Wan Haber Merkezi

Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından 25-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında Tayland'da yapılan İFMA-2016 Gençler Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda, Türkiye’yi temsil eden, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai Sporcularımızdan 54 kg Kubilay Tarhan, 71 kg ise Yunus çıktıkları tüm Müsabakalarda bütün rakiplerini bir bir yenerek Dünya Şampiyonu oldular. 

25-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında Taylant’da yapılan, İFMA -2016 Gençler Muay Thai Dünya Şampiyonası’na 101 ülkeden 1000’den fazla sporcu katıldı. Şampiyonada Türkiye’yi temsil eden, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai Sporcularından 54 kg Kubilay Tarhan ve 71 kg Yunus Turan ringdeki bütün rakiplerini yenerek, Ülkemize Dünya Şampiyonluğu kazandırdılar. 

Van’da artık Muay Thai sporunda, Dünya Şampiyonlarının yetiştiğini belirten Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç; “ Tayland’da düzenlenen İFMA–2016 Dünya Muay Thai Şampiyonasına, Ülkemiz adına ilimiz Erciş ilçesinden katılan sporcularımızdan 54 kg Kubilay Tarhan, 71 kg ise Yunus Turan kardeşlerimiz vermiş oldukları emeklerinin karşılıklarını, Dünya Şampiyonu olarak aldılar. Ülkemizi düzenlenen dünya şampiyonasında en iyi şekilde temsil eden Sporcularımız Kubilay Tarhan ve Yunus Turan aynı zamanda ilimiz adınada bizleri mutlu etmişlerdir. Bizlere elde ettikleri Dünya Şampiyonluğu ile büyük bir mutluluk yaşatan sporcularımızı başarılarından dolayı bir kez daha tebrik ediyor, sporcularımıza vermiş olduğu desteklerinden dolayı antrenörümüz Sinan Ağlar ve sporcularımızın ailelerini de kutluyoruz.

3-788.jpg

İlimiz bir çok branşta olduğu gibi Muay Thai sporunda da sporcu kardeşlerimiz Kubilay Tarhan ve Yunus Turan’ın başarıları ile spora verilen emeğin nasıl başarıya dönüştüğünün somut bir örneği olmuştur. Bizler son olarak bu gurur verici başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Yapılan müsabakalar sonunda, Dünya Şampiyonları olan Kubilay Tarhan ve Yunus Turan’ın antrenörlüklerini yapan, Sinan Ağlar konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Öncelikle ilimiz ve ülkemiz adına böylesi gurur verici başarılara imza attıkları ve bir antrenöre dünyanın en güzel mutluluğunu yaşattıkları için sporcularımı yürekten kutluyorum. Ben sporcularımın azimli ve gayretli çalışmaları sonunda bu gurur verici başarıya imza atacaklarına her zaman inandım.

Bu anlamlı başarımızı her daim yanımızda olan başta, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, Erciş Kaymakamlığımıza, emeği geçen tüm büyüklerimize ve bütün Van halkına armağan ediyoruz. Çalışmalarımız aynı ciddiyet ve sorumluluk içerisinde devam edecektir. İnşallah bundan sonra ilimizden daha başarılı sonuçlara imza atacak sporcularımız çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle kazandığımız, Dünya Şampiyonluğu başarısında emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Editör: Wan Haber