Sabah saatlerinde Van’a gelen sporcular, Van Ferit Melen Havalimanı’nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü, Erciş Şoförler Odası Başkanı, okul müdürleri ve aileleri tarafından karşılandı.

Burada açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van’ın bu tür başarı hikayeleriyle gündeme gelmesini temenni ettiklerini belirterek, “Sinan hocamız kick boks ve muay thai de Erciş ilçemizde sıkı bir çalışma programı uygulayarak gençlerimizi her şeyden önce kötü alışkanlıklardan ve kötü çevrelerden koruma adına onları sporla tanıştırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu süreçte Yunus ve Kubilay kardeşlerimizin Tayland’da dünya şampiyonasındaki performansları bizleri ayrıca mutlu etti. Bugün birer dünya şampiyonu iki sporcumuzu ve antrenörümüzü karşılıyoruz. Bu bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Biz istiyoruz ki ilimiz bu tür başarı hikayeleriyle kamuoyu önüne gelsin. İstiyoruz kamuoyu Van’ımızı, Erciş’imizi bu tür şeylerle tanısın. Onun dışındaki olumsuz olaylar ve şiddet eğilimi gençlikle gündeme gelmek istemiyoruz. Enerjisini sporda harcayan ve bunu başarıya dönüştüren gençlikle gündeme gelelim istiyoruz. Tek kelimeyle sporcularımız ve antrenörümüzle gurur duyuyoruz” dedi.

15 Temmuz şehitlerine vefa

Muay Thai Antrenörü Sinan Ağlar ise bu başarılarını 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit olanların yakınlarına armağan ettiklerini belirterek, “Çok mutlu olduk, herkes bizlere inandı. Bizler de bu inançla bu başarıya ulaştık. Tarifini yapamayacağımız bir mutlulukla ülkemize ve ilimize döndük. Bizler bu dünya şampiyonluğunu 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve yakınlarına armağan ediyoruz. Çok zor bir süreç yaşadık. Ama sonuç bizleri mutlu etti. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Büyüklerimizin bizleri karşılamaları, bizleri ayrıca mutlu etti” diye konuştu.

“Verdiğimiz emeğin karşılığını aldık”

Türkiye’yi birinciliğe taşıyan sporculardan Yunus Turan da, “2 yıldır muay thai sporuyla uğraşıyorum. Dünya şampiyonu olduk. Sinan Hocam sayesinde buradayız. Çok mutluyuz. Çok zor bir mücadele sonunda bu başarıyı sağladık. Çok çalıştık. Gece gündüz antrenman yaptık, verdiğimiz emeğin de karşılığını aldık” şeklinde konuştu.

“Dünya şampiyonu olarak dönmek çok güzel bir duygu”

Kubilay Tarhan ise 4 yıldır sporla uğraştığını belirterek, “2 sene önce kick boksta şampiyon oldum. Bu sene de muay thai dünya şampiyonu olduk. Bize destek olan herkese teşekkür ederim. Okula gitmeden önce sabahları hazırlandım, günde ortalama 5-6 saat çalıştık. Çok iyi hazırlandık. Sinan hocamızla şampiyonluğu hak ettik. Dünya şampiyonu olarak ülkemize ve ilimize dönmemiz çok güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

Sporcular daha sonra Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı’nda Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Kasım için düzenlenen törene katıldı. Tören sonrası Van Valisi İbrahim Taşyapan da sporcuları tebrik etti.

IFMA 2016 Gençler Muay Thai Dünya Şampiyonası’na 101 ülkeden binden fazla sporcu katılırken, şampiyonada Türkiye’yi temsil eden Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularından 54 kiloda Kubilay Tarhan ve 71 kiloda Yunus Turan ringdeki bütün rakiplerini yenerek dünya şampiyonu oldular. İHA

Editör: Wan Haber