CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Adana, Mardin, Adıyaman ve Gümüşhane gençlik kolları temsilcilerinden oluşan grup ile birlikte Diyarbakır’a geldi. CHP'li gençler, kentte çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra, öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret ederek, beyaz güvercinler uçurdu. 

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, daha fazla çocuğun ölmemesi için umut ve barışı yeşerteceklerine söz verdiklerini belirterek, "Tahir Elçi, çok sevdiği toprakların simgelerinden olan tarihi Dört Ayaklı Minarede yine güzel sözleriyle bize seslenirken aramızdan alındı. Hala inanması maalesef ki çok güç hepimiz için. Bugün gönlümüz isterdi ki yine bu topraklara barış gelsin diye söyleyeceğimiz sözler, onun ağzından çıksaydı. Umutla, barışla, kardeşlikle hep beraber bir şeyler söyleyebilseydik. Ömrüne sığdırdığı mücadelesi kaldığı yerden hepimizin omuzlarında devam ediyor" dedi.

Yılmaz, hakikatler ışığında barışı savunduklarını da dile getirerek, "Eşit yurttaşlık, eşit yaşam hakkı insani haktır. Talep değil. Aklımızın bir köşesinde hep bunu tutarak hareket etmeliyiz. Hala çok geç değil, biz gençler barışı inşa edebiliriz. Ama önce binlerce kaybı olan, acıda yalnız bırakılmış Kürt halkıyla barışmak zorundayız. Madem şuan bir mutabakat var samimiler bugün burada yapılan yeni Diyarbakır Havalimanı’nın isminin ölümsüz Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi olarak değiştirilmesini istiyoruz" diye konuştu. İHA

Editör: Wan Haber