Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişinin 77. yıl dönümünü etkinlerinin ardından asker, ‘Akan kan bayrak için ve şehidim rahat uyu’ sloganıyla yürüdü.

 


Diyarbakır Valiliği tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Kasım 1937 yılında Diyarbakır’a gelişinin 77. Yıl dönümünü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vali yardımcıları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 


Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişi töreni Diyarbakır Garı'nda temsili trenin gelmesiyle başladı. Trenden inen gaziler, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’a Türk bayrağını teslim etti. Etkinlikler, halk oyunları ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

 


Diyarbakır Garı’nda yapılan törenin ardından protokol üyeleri bu kez Anıt Park'a geçti. Burada çelenk sunumu, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla sona eren etkinliklerin ardından asker yürüyüş düzenlendi. Anıt Park çevresinde yürüyüş yapan asker, ‘Akan kan bayrak için ve şehidim geride rahat uyu’ sloganları attı.

Editör: Wan Haber