Çek Cumhuriyeti Milli Takımı, yarın Manisa'da Türkiye A Milli Takımı ile oynayacakları hazırlık maçı öncesi son antrenmanını Manisa Tarık Almış Spor Tesisleri'nde yaptı.
Antrenman öncesinde Çek Cumhuriyeti Milli Takımı Teknik Direktörü Michal Bilek, Tomas Rosicky ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Çek basınının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Bilek, takımının son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Maç öncesi kafasında henüz tam bir kadro oluşturmadığını dile getiren Bilek, tam takım olarak Manisa'da olduklarını ve ilk 11'ini maç günü karar vereceğini söyledi. Bir Türk gazetecinin, Türkiye ile oynanan son 3 maçtan Çek takımının mağlup ayrıldığını, yarınki maçta bunun takıma olumsuz yansıyıp yansımayacağı konusundaki sorusuna yanıt veren Bilek, "Türk Milli Takımı'nın çok iyi oyuncuları var. Dolayısı ile bugüne kadar almış olduğu sonuçlar hiç etkilemeyecektir. Bizi çok zor bir karşılaşmanın beklediğini biliyoruz" dedi.
Maç eksiği bulunan yıldız oyuncusu Tomas Rosicky'nin yarınki maçta görev alıp almayacağı sorusunu cevaplayan teknik direktör Bilek, "Oynatacağız, göreceğiz. Oynayabildiği kadar oynayacak. Kondisyonunun bittiği noktada ise çıkartırız" diye konuştu.
Bilek, Çek gazetecilerin maçla ilgili taktik planlarının olup olmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Türk Milli Takımı, her şeye rağmen çok iyi oyuncuları olan, çok iyi paslaşabilen ve iyi oyun kurabilen bir takım. Tabii buna izin verdiğiniz sürece. Dolayısıyla onları mümkün olduğunca daha küçük alanda karşılayıp oynamalarına izin vermemeye çalışacağız. Daha sonra kendi oyunumuzu sahaya yansıtacağız. Şuanda hem oyuncularımızın form durumunu görmek istiyoruz hem de iyi bir hazırlık yapmak istiyoruz. Alacağımız her iyi skor takım moraline etki ettiği için önemli olacaktır."
Bugün uzun süreden sonra ilk defa arkadaşlarıyla idman yapacağını dile getiren Tomas Rosicky ise "Belki iyi oynarım, belki kötü oynarım. Eğer kötü oynarsam zaten hocam beni oyundan alır" dedi.
Beşiktaş'ta forma giyen Çek oyuncu Tomas Sivok da "Zor bir maç olacak. Türk Milli Takımı'nın ne kadar kaliteli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Aynı zamanda oyuncularımız şuanda formsuz. Çünkü; henüz Çek Cumhuriyeti'nde lig başlamadı. Hazırlık kamplarındalar. Her şeye rağmen sonuçta bir hazırlık maçı olacak ama iki takımın da elinden geleni yapacağını biliyorum. Hangi oyuncunun hangi yönünün kuvvetli olduğunu bildiğimiz için Türklere karşı takım savunması yaparsak ancak o şekilde önlem alabiliriz" diye konuştu.
(ÖND-MFS-MFS-S)

05.02.2013 21:19:19 TSI

Editör: Wan Haber