Bu sezon TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele edecek olan Van Büyükşehir Belediyespor'da yeni sezon hazırlıkları sürerken, Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, Bölge Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

2017-2018 futbol sezonunun tüm takımlara ve kendilerine hayırlı olmasını dileyen Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, "TFF 3. Ligde toplam 54 takım var. 3 grupta maçlar oynanacak. Bizler 2. Gruba düştük. Grupta 18 takım var. Tabiki her takımın mutlaka hedefleri vardır. Kimse küme düşmeye oynamıyor. Her takım bir şeyler yapmak istiyor. Biz iyi bir takımız. Van, büyük bir camiadır. Vanspor'un eskiye dayanan bir efsanesi bir mazisi var. Hedefimize ulaşmak için arkadaşlarımızın yoğun gayretiyle iyi transferler yaptık. Ben inanıyorum en iyi transferleri biz aldık. Çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"İPİ GÖĞÜSLEMEK İSTİYORUZ"

Eksikliklerin giderilmesi için çalıştıklarını anlatan Çalım, "Eksikliklerimiz var tabii, bunların da giderilmesi için aralıksız çalışmalarımıza devam edeceğiz diyen Çalım, sezon sonunda ipi göğüsleyen takım biz olacağız. Güçsüz değil, güçlü bir ekibiz. Biz hiçbir takımdan korkmuyoruz, çekinmiyoruz. Onlar bizden korksun. Gerçekten işin ehli işi bilen bir teknik kadromuz var. Transferlerimiz mükemmel. Yönetimdeki arkadaşlarımızın yoğun gayretleriyle kendimize yakışır adımlar attık. Hepsine çok teşekkür diyorum" dedi.

Yönetim olarak göreve geldiklerinde hemen çalışmalara başladıklarını söyleyen Çalım, "Giden Valimiz Sayın İbrahim Taşyapan'a çok teşekkür ediyoruz. Yeni Valimiz Murat Zorluoğlu, öncelikle ilimize hoş geldiler. Sayın Valimizin sporla çok alakalı olduğunu yakından takip ediyoruz. Kendisi de sporun içinden gelmiş biri. Sayın Valimiz ziyaretimizde tesisleri mutlaka ziyaret edeceğini söyledi. İşlerinin yoğunluğundan dolayı inanıyoruz. En kısa zamanda takımımızı ziyaret etmeye geleceklerdir. Ayrıca bize her konuda destek veren Genel Sekreterimiz, sayın Mustafa Yalçına da sonsuz teşekkürler. Hiçbir konuda bizi yalnız bırakmıyor, en büyük destekçimizdir. Buradan basına ve Van halkına çok teşekkür ediyorum. Bizi yakından takip ediyorlar ve yalnız bırakmıyorlar. İnşallah 2017-2018 yılı Van Büyükşehir Belediyespor'un yılı olacaktır" şeklinde konuştu.

Yönetime geldiklerinde hemen tesisleri yenilediklerini anlatan Çalım, "Tesislerde yenileme çalışmaları yaptık. Burası bizim evimiz, ocağımızdır. Yönetimdeki arkadaşlarımızla çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç, Ramazan Kıvanç, Enver Azbay, Ali Çoban ve diğer arkadaşlarımız gerçekten çok büyük katkıları oluyor. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yönetimdeki tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yakında ilimizin her köşesinde kırmızı siyah bayraklar dalgalanacaktır. Şehir de esen şampiyonluk rüzgârı daha da büyüyecektir. Maçların başlamasına kadar çalışmalarımız devam edecek. Eksikliklerimizi yapacağımız transferlerle giderip, Van halkına layık olmaya çalışacağız. İnanıyorum maçların başlamasıyla birlikte, ilimizde futbol çok daha renkli olacak ve Vanspor rüzgârı her tarafı saracaktır. Çünkü Efsane geri dönüyor" ifadelerini kullandı. (Bölgegazetesi - Salih Deniz)

Editör: Wan Haber