Van Atatürk Şehir Stadı’nda iftar sonrası oynanan karşılaşma oldukça zevkli geçti. Geçtiğimiz yıl Belediye Vanspor olan adı kongredeki tüzükle değişen Büyükşehir Belediyespor’daki yöneticiler, ilde görev yapan gazetecilerin oluşturduğu Basınspor’la karşılaştı. Van Büyükşehir Belediyespor yöneticileri Baran Pala, Çetin Berge, Yılmaz Dağlı, Naci Kaçmaz, Ergin Çiftçi, Engin Kürekçi, Öner Yiğit, Sami Çeliktaş, Saim Kartal, Mahmut Pala ve Ercan Dülger’in ilk on biri ile sahaya çıkarken, Basınspor ise Erol Çakıl, Önder Altınal, İlhan Siyahtaş, Umut Tarhan, Ferdi Can, Yunus Aykaç, Oktay Candemir, Fettah Erdurur, Raşit Karakaya, Bişar Ulutaş ve Rıdvan Can ile oynadı.

İlk yarısı 4-3 biten karşılaşmanın ikinci yarısında Büyükşehir Belediyespor yöneticileri ağırlığını bıraktı ve maçı 9-7 kazanmayı başardı.

Büyükşehir Belediyespor Yöneticileri Takımı’nın gollerini ise Ergin Çiftçi 2, Öner Yiğit 3, Yılmaz Dağlı 2, Naci Kaçmaz 1 ve Engin Kürekçi 1 atarken, Basınspor’un gollerini de Raşit Karakaya 3, Umut Tarhan 1, Rıdvan Can 1, Bişar Ulutaş ise 2 kaydetti.

Karşılaşma sonrası kısa bir değerlendirme yapan Van Büyükşehir Belediyespor Kaptanı Öner Yiğit, amaçlarının gazetecilerle dostluk maçında kaynaşmak olduğunu söyledi. Yiğit, “Ramazan ayında olmamız nedeniyle gündüz oruçlu haliyle sürekli haber peşinde koşan gazetecilerle iftar sonrası dostluk futbol karşılaşmasında bir araya geldik. Maçımız oldukça zevkli geçti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Bekir Kaya da bu maçta forma giyecekti. Fakat kendisinin önemli bir toplantısı vardı. Umarım önümüzdeki haftalarda bir kez oynarız” dedi.

Editör: Wan Haber