Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında sahasında ağırlayacağı lider Galatasaray'ı mağlup ederek, üzerindeki kara bulutları dağıtmak istiyor.
Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde Bursaspor, yarın sahasında lider Galatasaray ile karşılaşacak. Yeni yıla istediği başlangıç yapamayan ve hafta içinde teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifasıyla sarsılan yeşil beyazlılar, lider Galatasaray maçını kazanıp tekrardan lige tutunmak istiyor.

TİMSAH YENİ YILA KÖTÜ BAŞLADI
2013 yılında çıktığı ilk karşılaşma olan Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde deplasmanda Sivasspor'a 2-1 mağlup olan Bursaspor, ardından yine Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında Fenerbahçe'ye taraftarı önünde 3-2 mağlup oldu. Spor Toto Süper Lig'in 2. yarısının ilk karşılaşmasında Kayserispor'u seyircisi önünde ağırlayan yeşil-beyazlı ekip, sarı-kırmızılı rakibini 2-1'lik skorla geçerek moral buldu. Türkiye Kupası A Grubu mücadelesinde deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-0 gibi farklı bir skor ile mağlup olan Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı Spor Toto Süper Lig mücadelesinde ise sahadan 4-1'lik mağlubiyet ile ayrıldı. Bu karşılaşmanın ardından dün Ziraat Türkiye Kupası'nda 1461 Trabzon'un konuğu olan Timsah, sahadan golsüz eşitlikle ayrılarak, 17 günde çıktığı 6 maçtan 4 puan çıkarabildi.

GALATASARAY İLE 88. RANDEVU
İki ekip yarınki karşılaşma ile birlikte 88. randevuya çıkacak. Daha önce oynanan 87 karşılaşmada Bursaspor, 21 kez 3 puan sevinci yaşarken, sarı-kırmızılılar ise 45 kez sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu. Toplam 21 mücadelede ise taraflar sahadan bir puan ile ayrıldı. Bursaspor bu karşılaşmalarda rakip fileleri 74 kez havalandırırken, kalesinde ise 143 gole engel olamadı.

BURSASPOR'DA 3 EKSİK
Öte yandan yeşil-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Sestak, Gökçek Vederson ve Ferhat Kiraz'ın Galatasaray karşısında forma giyemeyecek. Bursaspor'un yeni transferlerinden Anton Ferdinand'ın ise görev verilmesi halinde bu karşılaşmada forma giyebileceği bildirildi.

DÜDÜK FIRAT AYDINUS'TA
Bursa Atatürk Stadyumu'nda yarın saat 19.00'da başlayacak olan karşılaşmada Fırat Aydınus düdük çalacak. Aydınus'un yardımcılıklarını Alpaslan Dedeş ve Erdem Bayık yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Deniz Ateş Bitnel olacak.
(AF-EYB-S)

01.02.2013 13:44:26 TSI

Editör: Wan Haber