Spor Toto Süper Lig'de 2020-2021 sezonu bugün akşam oynanacak karşılaşmalarla sona eriyor. Ligde bu yıl pandeminin gölgesinde devam eden Süper Lig, taraftarlardan yoksun bir şekilde devam etmişti. Sezon başından bu yana vakalarla adeta boğuşan takımlar zorlu bir sezon geçirdi.

Futbol severler Bugün maç var mı? Bugün kimin maçı var? Maçlar saat kaçta? 15 Mayıs 2021 Cumartesi sorularına yanıt arıyor. 

BEŞİKTAŞ AVANTAJLI DURUMDA

Ligde ilk günden bu yana şampiyonluk favorileri gün gün değişirken son haftalara önde giren Beşiktaş kısıtlı kadrosuna rağmen oynadığı futbolla spor severler tarafından ayakta alkışlandı. Son 3 haftaya kadar ligde artık şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılan Beşiktaş'ta ibre bir anda tersine döndü. Galatasaray maçında aldığı yenilginin ardından Karagümrük karşısından da puansız ayrılan siyah beyazlılar son haftaya avaraj avantıjıyla girse de şansını zora soktu.

GALATASARAY SON KOZUNU OYNAYACAK

Ligi üçüncü bitireceği konuşulan Galatasaray ise son haftalardaki çıkışıyla adeta futbol şöleni yaşattı. Ardı sıra aldığı galibiyetlerle bir anda lider Beşiktaş ile puan farkını kapatan Sarı Kırmızılılar Fenerbahçe'nin ön görülemyen mağlubiyetleri ile birlikte bir anda şampiyonluğun en büyük adaylarından biri oldu. Galatasaray ve Beşiktaş son maç öncesi aynı puana sahipken iki takımın da galip gelmesi sonucu şampiyonu avaraj belirleyecek. Beşiktaş'ın avaraj olarak Galatasaray'dan 2 golle avantajlı olduğu görülüyor. 

FENERBAHÇE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI

Ligin hayal kırıklığı yaşatan ekibi ise Fenerbahçe oldu. Erol Bulut'un ardından Emre Belözoğlu'nun takımın başına geçirildiği Fenerbahçe geçtiğimiz hafta aldığı Sivasspor mağlubiyetiyle şampiyonluk avantajını elinden kaçırdıl. Son hafta iki güçlü rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek olan Sarı Lacivertlilerin rakiplerine göre daha dezavantajlı olduğu söylenebilir. 

LİGDEN KİM DÜŞECEK? KAYSERİSPOR MU GENÇLERBİRİĞİ Mİ?

Ligde küme düşen 3 takım ise belli oldu. Denizlispor'un ardından Erzurumspor ve Ankaragücü Süper Lig'e veda ederken, bugün Gençlerbirliği ve Kayserispor takımlarından biri daha ligden düşecek. Kayserispor Fenerbahçe'den 1 puan alması halinde ligde kalmayı garantileyecek ve Ankara ekibi Gençlerbirliği küme düşecek. Kayserispor mağlup olur ve Gençlerbirliği Trabzon karşısında kazanırsa ligden düşen takım Kayserispor olacak. 

BUGÜN KİMİN MAÇI VAR? BUGÜN MAÇ VAR MI? MAÇLAR SAAT KAÇTA?

Ligde son hafta heyecanı 15 Mayıs Cumartesi yani bugün yaşanacak. Ligin üst ve alt sıralarını yakından ilgilendiren karşılaşmalar saat 18:00 ve 20:30 saatlerinde oynanacak. 

18:00 ANKARAGÜCÜ AYTEMİZ ALANYASPOR: Eryaman Stadyumu

18:00 DEMİR GRUP SİVASSPOR - kASIMPAŞA : Yeni 4 Eylül Stadyumu

18:00 ÇAYKUR RİZESPOR - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Çaykur Didi Stadı

18.00 ATAKAŞ HATAYSPOR - GAZİANTEPSPOR: Antakya Stadyumu

18.00 FATİH KARAGÜMRÜK - YUKATEL DENİZLİSPOR: Atatürk Olimpiyat Stadyumu 

18.00 ANTALYASPOR - İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR: Antalya Stadyumu

20.30 GÖZTEPE - BEŞİKTAŞ: Gürsel Aksel Stadyumu

20.30 TRABZONSPOR - GENÇLERBİRLİĞİ: Medical Park Stadı

20.30 GALATASARAY - YENİ MALATYA: Türk Telekom Stad

20.30 HES KABLO KAYSERİSPOR - FENERBAHÇE: Kadir Has

Editör: Wan Haber