BİTLİS - Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu tarafından ortaklaşa yapılan "Yüzme bilmeyen kalmasın" projesi kapsamında Bitlis'te yüzme kursları verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, proje kapsamında ilk etapta 2000 ve 2001 doğumlu olan 40 erkek ve 15 kız çocuğu olmak üzere 55 öğrenciye yüzme dersleri verileceğini söyledi.

Kursa katılacak olan öğrencilerin tüm ekipmanlarının proje kapsamında karşılanacağını bildiren Güven, "Yine bu öğrencilerimizin servis giderleri ve eğitimci giderleri tarafımızdan karşılanacak. Projemiz 1 Aralık itibariyle hayata geçirilecek. Proje kapsamında öğrencilere yüzme dersleri ve cankurtaran dersleri verilecek. Başvurmak isteyen öğrencilerimiz bize başvurabilirler." dedi.

"Yüzme bilmeyen kalmasın" projesi ile amaçlarının Bitlis'te yüzme bilmeyen kimsenin kalmamasını sağlamak ve bunun yanında Van gölü ve bu civarlardaki boğulma riskini ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Muzaffer Güven şöyle konuştu:

"Eğitimler Bitlis merkezde bulunan İsmail Eren Spor Tesisleri'nde verilecek. Burada eğitmenlerimiz tarafından öğrencilere en iyi şekilde yüzme teknikleri ve cankurtaran teknikleri en ince ayrıntısına kadar öğretilecek. Bunun yanında burada eğitim alan öğrencilerimizin ileride yüzme müsabakalarına katılmalarını sağlayacağız. Bu şekilde de Bitlis'te bir yandan yüzme alışkanlığını aşılarken diğer yandan da bu alanda lisanlı sporcu yetiştirmiş olacağız."
CİHAN

Editör: Wan Haber