Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 7. Doğu ve Güneydoğu Kış Oyunları, 14 ilden 200 sporcunun katılımıyla Bitlis'te başladı.
Ulu Cami Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, yoğun kar yağışı altında Atatürk Anıtı önünde son buldu. Atatürk Anıtı önünde sporcuları karşılayan vali yardımcıları Alperen Yılmaz ile Akif Pektaş, sporculara başarılar diledi. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Sporculara hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Alperen Yılmaz, "Spor dallarında yapacağınız müsabakaların sizlerin kişisel ve sportif gelişiminize katkı sağlamasını umut ediyorum. İyi mücadeleler diliyorum. Tekrardan hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
14 ilden 200 sporcunun katıldığı kış oyunlarında alp disiplini ve koşulu kayak yarışmalarının Çift Kaya Kayak Tesisi ve El-Aman Kayak Tesisi'nde yapılacağı ve pazar günü düzenlenecek ödül töreniyle son bulacağı belirtildi.
Ayrıca, kış spor oyunları kapsamında teknik toplantıların yanı sıra, Kültür Merkezi'nde eğlence programının da düzenleneceği kaydedildi.
(VO-MSA-BH-S)

01.02.2013 15:33:59 TSI

Editör: Wan Haber