Spor Toto Süper Lig'de heyecan dolu sezon bugün akşam oynanacak karşılaşmalarla son bulacak. Pandeminin gölgesinde zorlu bir sezona çıkan takımlar emeklerinin karşılığını almak için bugün son kez sahaya çıkacak.

Ligde şampiyonluk yarışı son haftaya taşınırken Galatasaray ile aynı puana sahip Beşiktaş, averaj avantajına sahip. Kara Kartallar'ın Sarı kımızılılar karşısında 2 gollük averaj fazlası görülüyor.

Bugün Göztepe ile kozlarını paylaşacak olan Beşiktaş kazanmanın yanı sıra olabildiğince fazla gol atarak rakibi Galatasaray karşısında şampiyonluğu göğüslemek istiyor. Galatasaray ise Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaşacak. Yine Galatasaray'da 3 puan almanıın yanı sıra Beşiktaş'ın attığı golden 3 fazla gol atmak zorunda. Rakiplerine göre dezavantajlı konumda bulunan Fenerbahçe ise Kayserispor'u yenerek iki rakibnin de kaybetmesini bekleyecek. Kayserispor'un ise ligden düşmeme adına kesinlikle maçtan puan çıkarması gerekiyor. Karşılaşmalar 20:30'da başlayacak. 

Beşiktaş'ın kaç şampiyonluğu var? Beşiktaş'ın kaç şampiyonluğu var? En son ne zaman ve hangi yılda şampiyon oldu?

BEŞİKTAŞ EN SON NE ZAMAN VE HANGİ YIL ŞAMPİYON OLDU?

Türkiye'de Süper Ligin tarihi 1959 yılına dayanıyor. Beşiktaş'ın ilk şampiyonluğu ise 59-60 sezonunda. Beşiktaş Süper Lig'de şampiyonluğu son olarak 2016-2017 sezonunda göğüsledi. Beşiktaş'ın o sezon teknik direktörlük koltuğunda Şenol Güneş bulunuyordu. 

BEŞİKTAŞ'IN KAÇ ŞAMPİYONLUĞU VAR?

Beşiktaş'ın şu ana kadar 15 şampiyonluğu bulunuyor. Siyah beyazlılar son 16-17 sezonundaki şampiyonluğuyla 3. yıldızını takmıştı. Siyah Beyazlılar bugün galip gelmesi durumunda şampiyonluk sayısını 16. şampiyonluğunu elde etmiş olacak. Beşiktaş son şampiyonluklarını ki sezon üst üste almıştı. Bu arada Süper Lig'in namağlup tek şampiyon olan takımı da yine Beşiktaş. 

Editör: Wan Haber