Türkiye’de sıklıkla takip edilen spor alanları arasında olan basketbol, gün ve gün popülerliğini artırmaya devam ediyor. Özellikle popüler bir basketbol ligi olan National Basketball Association, kısa adıyla NBA, tüm maçları ile basketbol severleri ekranlara kilitlemeyi başarıyor. Amerika’da oynanan bir basketbol ligi olan NBA, sadece Amerika kıtasında değil, Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada popülerliğini koruyor. Atış süreleri, üçlük yarışmaları ve dünyanın en iyi basketbolcularını transfer etmesiyle her dönem gözleri üzerine çevirten NBA, basketbolculara ödediği paralar ile de dudakları uçuklatıyor!

NBA Ligi’nde oynayan basketbolcular dünyanın en çok kazanan basketbolcuları olarak öne çıkıyor. Ancak, diğer liglerde oynayan basketbolcular da iyi para kazanan meslek grupları arasında yer alıyor. İkinci lig gibi daha az tanınan ve bilinen takımlarda oynayan basketbolcular, 3 bin ila 5 bin TL arası maaş alırken, üzerine kazandıkları maç başına prim almaya devam ediyor. Aynı şekilde alt liglerde oynayan basketbolcular, bir üst lige çıktığında da prim alma hakkına sahip oluyor. Öte yandan tanınan takımlarda oynayan basketbolcular, yeteneklerine göre, primler hariç, 10 bin TL ile 150 bin TL arasında aylık ödemeler alıyor. Milli takım düzeyinde oynayan basketbolcular ise milyon TL’lik kontratlarına altına imza atıyor. Türkiye’nin en çok kazanan basketbolcuları da kazandıkları paralar ile dudakları uçuklatmaya devam ediyor!

NBA Ligi’nin çeşitli takımlarında oynayan Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Ersan İlyasova ve Enes Kanter Türkiye’nin en çok kazanan basketbolcuları arasında yer alıyor. Bu oyuncuların kazançları 1 milyon ila 10 milyon dolar arasında değişirken, maç başı aldıkları primler de daha yüksek oluyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde 70 Milyon dolarlık kontrata imza atan Enes Kanter, Türkiye’nin en çok kazanan sporcusu unvanını taşıyor.

kaynak:alfahaberajansı

Editör: Wan Haber