UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda yer alan sarı-kırmızılı ekip, grubun ilk maçında İspanyol ekibi Atletico Madrid ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena Stadyumu’nda oynanan maçta Griezmann’ın golleriyle sahadan 2-0 mağlup ayrılan Galatasaray, devler ligine kötü bir başlangıç yapmış oldu.

AVRUPA’DAKİ MAĞLUBİYET SAYISI 98’E YÜKSELDİ

Daha önce Avrupa kupalarında toplam 261 maça çıkan sarı-kırmızılı takım, bu maçlarda 97 galibiyet, 97 mağlubiyet elde etmişti. Galatasaray’ın Atletico Madrid’e karşı aldığı yenilgi sonucunda mağlubiyet sayısı da 98’e yükselmiş oldu.

DENAYER İLK MAÇINA ÇIKTI

Sarı-kırmızılı takımın sezon öncesi İngiliz ekibi Manchester City’den kadrosuna kattığı genç defans oyuncusu Jason Denayer, Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıktı. Atletico Madrid mücadelesinde ilk 11’de sahaya çıkan Denayer, 90 dakika sahada kaldı.

EMRE ÇOLAK ISLIKLANDI

Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmanın 32. dakikasında genç oyuncu Emre Çolak’ın yerine Umut Bulut’u oyuna dahil etti. Oyunda kaldığı süre boyunca top kayıpları yapan ve taraftarların tepkisini çeken Çolak, oyundan çıktığı sırada taraftarlar tarafından ıslıklandı. Genç oyuncu da bu tepkilere alkışla karşılık verdi.

GRIEZMANN DEVLER LİGİNDEKİ GOL SAYISINI 5’E ÇIKARDI

İspanyol ekibi Atletico Madrid adına 18 ve 25. dakikalarda rakip fileleri havalandıran Fransız golcü Griezmann, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki gol sayısını da 5’e çıkardı. Daha önce devler liginde 3 golü bulunan 24 yaşındaki oyucu, sarı-kırmızılı fileleri ise 2 kez havalandırmayı başardı.
Griezmann, İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) geçtiğimiz sezon çıktığı 37 karşılaşmada rakip fileleri 22 kez havalandırmıştı.

SABRİ SARIOĞLU 45 DAKİKA SAHADA KALDI

Karşılaşmanın ilk yarısında etkisiz bir futbol ortaya koyan ve taraftarların tepkisi ile karşılaşan tecrübeli oyuncu Sabri Sarıoğlu, karşılaşmanın ikinci yarısında yerini Yasin Öztekin’e bıraktı.

SİNAN GÜMÜŞ AVRUPA KUPALARINDAKİ İLK MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray’ın genç yıldızı Sinan Gümüş, Avrupa kupalarındaki ilk maçına çıktı. Karşılaşmanın 71. dakikasında Alman futbolcu Lukas Podolski’nin yerine oyuna dahil olan genç oyuncu, 19 dakika sahada kaldı.

MAÇ SONU BÜYÜK ÜZÜNTÜ

Galatasaraylı oyuncular, hakemin son düdüğünün ardından mağlubiyetin üzüntüsü yaşarken, sarı-kırmızılı taraftarlar ise yaptıkları tezahüratlar ile takımlarına destek verdi.
Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 2. maçında 30 Eylül Çarşamba günü deplasmanda Kazakistan ekibi Astana ile karşı karşıya gelecek.
Öte yandan grubun diğer maçında Benfica, evinde karşılaştığı Astana’yı 2-0 mağlup etti.

TARAFTARLARDAN 'YÖNETİM İSTİFA' TEZAHÜRATI

Galatasaraylı taraftarlar, maçın son dakikalarında sarı-kırmızılı yönetimi istifaya davet etti. Uzun süre 'yönetim istifa' şeklinde tezahüratlarda bulunan taraftarlar, daha sonra alkışlarla protestolarda bulundu.

Editör: Wan Haber