Geçirdiği kalp krizi sonucunda 54 yaşında hayatını kaybeden, PTT 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü, eski milli kaleci Arif Peçenek için Ankaragücü Tandoğan Tesisleri'nde tören düzenlendi.
Arif Peçenek'in bir dönem kaptanlığını yaptığı MKE Ankaragücü'nün Tandoğan Tesisleri'nde tören düzenlendi. MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan ve futbolcuların da hazır bulunduğu törene Peçenek'in son olarak çalıştırdığı TKİ Tavşanlı Linyitsporlu futbolcular da katıldı. Minik Ankaragüçlüler ise Peçenek'in kulüp binasının penceresinden dualarla uğurladı. Törene Arif Peçenek'in babası Ali Peçenek, eşi Dilek ve oğlu Alican başta olmak üzere, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Ankaragücü Eski Başkanlarından Osman Kolsuz, Cengiz Topel Yıldırım, Ankaragücü'nde görev yapmış teknik direktörler Hakan Kutlu, Ziya Doğan, Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, eski milli halterci Halil Mutlu, teknik direktör Hüsnü Özkara, eski Trabzonsporlu futbolcu Bahattin Güneş, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber, Kızılcahamamspor Başkanı Erkan Özbey, Hacettepe Kulübü Genel Menajeri Seçkin Topçu'nun yanı sıra çok sayıda taraftar katıldı.
Öte yandan Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner'in, İstanbul'da kulüple ilgili görüşmelerde bulunduğu için cenaze töreninde yer alamadığı öğrenildi. Törene katılanlara ev sahihliğini Ankaragücü yönetim kurulu yaptı.

ALİ PEÇENEK: "ANKARAGÜCÜ'NE ÇOK EMEĞİ VARDI, ÇOK HİZMET ETTİ AMA ÇOĞUNU ÇİĞNEDİLER"
Arif Peçenek'in babası Ali Peçenek törende yaptığı konuşmada, "Oğlumu Trabzonspor'dan, Fenerbahçe'den ve Beşiktaş'tan isteyenler oldu. 'Ben Ankara uşağıyım veremem' dedim, vermedim. 500 bin lira verdiler ama vermedim. 250 bin liraya Ankaragücü'ne transfer ettim. Arif oğlumu candan sevenlere çok teşekkür ederim. Yalnız şunu söyleyeyim; arkadaşlar çok emeği vardı, çok hizmet etti ama emeğinin çoğunu çiğnediler. Sizlerden rica ediyorum, dua edin" dedi.

HAKAN ŞÜKÜR: "ÇOK HAS BİR SPOR ADAMI VE ÇOK ÖNEMLİ BİR İNSANI KAYBETTİK"
AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ise Peçenek'in yakınlarına baş sağlığı dileyerek, "Türk sporunun başı sağolsun. Ankaragücü'nün bu büyük camianın başı sağolsun. Çok has bir spor adamı ve çok önemli bir insanı kaybettik. Ölüm tabi hatırlatıyor, arkadaşları, dostları burada. Başımız sağolsun, mekanı cennet olsun, Allah sabırlar versin ailesine, sevdiklerine, hepimize" diye konuştu.
Peçenek'in cenazesi ardından omuza alınarak, cenaze aracına götürüldü. Arif Peçenek, Hacı Bayram Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek.
(SU-BH-EYB-S)

30.01.2013 12:18:34 TSI

Editör: Wan Haber