Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur'da Bursaspor ile karşılaşacak olan Altay'da Kulüp Başkanı Ömer Hızlıok, Bursaspor'un kupadaki en önemli kulüplerden biri olduğunu belirterek, kurada en zor rakibi çektiklerini söyledi.
İkinci Lig B. Kategorisinde mücadele eden Altay'ın Başkanı Ömer Hızlıok, Bursaspor'un 4 büyük takım dahil çektikleri en zor kura olduğuna değinirken şöyle konuştu: Bize göre çekebileceğimiz en zor kurayı çektik. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş dahil olmak üzere. Çünkü; bu kupaya en fazla asılacak kulüplerden birisi diye düşünüyorum. Onun için zor bir kura oldu. Ama İzmir'de olması tesellimiz. Genç oyuncularımız var onlarında kendilerini göstermesi için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi.

"BİZİM İÇİN RÖVANŞ OLABİLİR"
Geçmişte Bursaspor'a karşı yenilgi aldıklarını ifade eden Hızlıok, karşılaşmanın rövanş müsabakası olabileceğini esprili bir şekilde değerlendirdi. Amaçlarının gruplara kalmak olduğunu belirten Hızlıok, şöyle konuştu: "Birde biz geçmişte Bursaspor'a karşı kaybımız var. Şimdiki çocuklar bilmezler ama benim aklıma Bursaspor çıkınca ilk o geldi. Onun için bir rövanş mücadelesi olabilir. Turda buraya kadar geldik ve amacımız gruplara kalmak. Bunu ne kadar başarabiliriz bunu bilemiyorum ama çok genç bir takımız, ayrıca Altayspor bu kupanın köklü ekiplerinden, yıllarca bu kulvarlarda mücadele ettik. Kupada Altay kulübünün ruhunda var. 2 tane Türkiye Kupası kazanmış bir takımız."

"GEREKEN MİSAFİRPERVERLİĞİ GÖSTERECEĞİZ"
Bursaspor ve taraftarını en iyi şekilde ağırlamaya çalışacaklarını kaydeden Altayspor Başkanı Hızlıok: "Taraftarımızda bizde gereken misafirperverliği göstereceğiz. Hem taraftarını hem kulübünü iyi bir şekilde ağırlarız. Ben bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bursaspor'un gelmesiyle güzel bir ambiyans yakalanabilir. İzmir'de güzel bir hava oluşur. İzmir halkının buna sahip çıkması lazım. Eğer o gün kalabalık bir taraftar grubu olursa bizim geç oyuncularımızda en az Bursaspor kadar performans gösterecektir" dedi.
Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur maçları 11, 12 ve 13 Aralık tarihlerinde, tek maç eleme usulüne göre oynanacak.
(BK-MFS-MFS-S)

06.12.2012 18:37:34 TSI

Editör: Wan Haber