Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Aydın Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.
Aydın Üniversitesi'nden öğrencilerin sorularını yanıtlayan Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, TT Arena'nın zeminiyle ilgili çalışmaların başladığı bilgisini vererek, "Dün akşam gerekli makinelerin yurt dışından gelmesi için süreç başladı. Stat konusunda, yönetim kurulu sorumludur. Riskleri yan yana koyduk. Sezon sonu FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası stadımızda oynanacağı için şimdi başlamanın uygun olduğuna karara verdik. Bunun bir takım riskleri var ve şimdi ligin 19. haftasında Beşiktaş maçını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynama ihtimalimiz var" dedi.

"FATİH HOCA HER TÜRLÜ SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALDIĞI İÇİN TAKIM ONA ÇOK GÜVENİYOR"
Öztürk, teknik direktör Fatih Terim ile aralarının kötü olduğu iddialarını, "Fatih Terim'in yöneticiliği hakkında fikir yürütmem mümkün değil. Çünkü, yönettiği yerde benim uzmanlık alanım sıfır. Yöneticiliğine puan vermem için futbolcu olmam lazım. Terim, çok büyük, tecrübeli bir isim. Spor ortamını çok iyi bilenlerin başında geliyor. Futbol konusunda Türkiye'de bir markadır. 'Haydi aslanım kaplanım' demekle kimse koşmaz. Fatih hoca her türlü sorumluluğu üzerine aldığı için takım ona çok güveniyor" şeklinde cevaplandırdı.
Galatasaray'a başkan olmayı şu an için düşünmediğini söyleyen Öztürk, "Bu büyük sorumluk gerektiren bir iştir. Altyapınızı hazırlayıp organize olmanız lazım. Bunlar da 3-5 aylık işler değildir. Bir daha ki seçimlerde aday olup olmayacağıma emin değilim. Başkan adayı olmayı düşünürsem kimseden de icazet almayız. Görev geldiği zaman yaparız" açıklamasında bulundu.

"ÜNAL AYSAL GEREK GÖRÜRSE AZİZ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARINA YANIT VERİR"
Sarı-kırmızılı yönetici Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Psikolojik üstünlüğün Galatasaray'a geçmesi için Galatasaray'ın bizi 6-0 yenmesi gerekiyor" şeklinde yaptığı açıklamayla ilgili olarak ise, salonda bulunan bir Fenerbahçeli kadın taraftarı, kendi koltuğuna oturtarak ondan bu soruya cevap vermesini istedi. Kadın taraftar Öztürk'ün koltuğuna oturduktan sonra, "Aziz Yıldırım ne diyorsa doğrudur" dedi. Öztürk daha sonra, "Ben bu konuda yorum yapmam. Başkanlara sadece başkanlar cevap verir. Ünal Aysal gerek görürse açıklama yapar" diye konuştu.
Bir öğrencinin, Öztürk'ün; "Trabzon Alex'i alsın sonra biz onlardan alırız" şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine, Adnan Öztürk, "Ben böyle hazır cevapları seviyorum. Sadri Şener, 'Galatasaray problemli futbolcuları alır, Alex'i de alsın' diye açıklama yaptı. Sadri başkandan gelmiş güzel bir ortaydı. Ünal başkan da benim cevap vermemi istedi. Bu işe biraz espri katmamız lazım. Sadri Şener dünya tatlısı bir adamdır" diye cevap verdi.

"QUARESMA'NIN BİZE TRANSFER OLMA İHTİMALİNİ SIFIR OLARAK GÖRÜYORUM"
Transfer konusunda Fatih Terim'le yönetim arasında bir fikir ayrılığı olamayacağını kaydeden Öztürk, "Galatasaray gibi bir kurumda başkanla fikir ayrılığı olamaz. Kaka'yla sene başı ilgilendik ama başkan şimdi 'İlgilenmiyoruz' diyorsa ilgilenmiyoruzdur. Quaresma'nın bize transfer olma ihtimalini ise sıfır olarak görüyorum" ifadesinde bulundu.
Öztürk, son zamanlarda yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak, "Günümüz teknolojisiyle, gerçekten önlem alırsak şiddet olayları biter. Eyyamcılık yapmazsak önlem alırsak biter. Bence başta kulüpler olmak üzere, devlet otoritesinin daha ciddi önlemler alması gerekir. Ben, 'Ayıp oluyor insanlar birbirinin stadına gitsin' dedim, bir gün sonra tekerlekli sandalye basketbol maçında olaylar oldu. Adaletli ama acımasız olmak lazım" yorumunda bulundu.

"TÜRKİYE'DE ALTYAPIYA HİÇ ÖNEM VERİLMİYOR"
Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda 1461 Trabzon'a yenilerek elenmesiyle ilgili olarak ise Öztürk, sonucun kulüplerine küçük bir üzüntü verdiğini fakat Türk futbolu için önemli bir galibiyet olduğunun altını çizdi.
Türk sporunun geldiği nokta ve olimpiyatlarda alınan neticeleri de değerlendiren Öztürk, "Türkiye'de altyapıya hiç önem verilmiyor. Olimpiyatlarda alınan sonuçlar çok acı verici. Madalya sıralamasında hem olimpiyatlarda hem de paralimpik oyunlarında orta ölçekli Afrika ülkelerinden bile kötüyüz. Geçenlerde gördüm, '24 tane stat yapacağız, şu kadar salon yapacağız, sporda atak yapıyoruz' diye açıklamalar var. Hayır efendim, sporda atak falan yapmıyoruz. Çocukları spor yapabileceği ortamlarda yetiştirmek lazım. Galatasaray ise, ferdi bazda olimpiyatlara 1 tane bile sporcu gönderemedi. Bunu yönetim kurulunda yüksek sesle söyledim. Galatasaray'ın olimpiyatlarda altın madalya için mücadele edeceği bir kişi bile gönderemeyecek olması bizler için utanç kaynağıdır. Bunu süratle düzeltmemiz lazım. Altyapıya önem vermiyoruz. Bunun için ısrarla projeler hazırlıyorum" açıklamalarına yer verdi.
Öztürk son olarak, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Galatasaray'a İspanya'nın Malaga takımının çıkmasını istediğini söyledi.
(BH-EYB-S)

19.12.2012 17:56:51 TSI

Editör: Wan Haber