Süper Lig'in 33. haftasında Osmanlıspor'u konuk eden lider Beşiktaş, mutlu sona ulaştı.. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir futbol sergileyen Kartal, sahadan 3-1 galip ayrıldı, çok iyi bir performans sergilediği sezonu lig tarihindeki 14. şampiyonluğuyla taçlandırdı.. 
Spor Toto Süper Lig 2015/2016 sezonunun şampiyonu Beşiktaş...

33. hafta maçında Osmanlıspor'u ağırlayan Kara Kartal, 21 ile 24'te Marcelo ve 48'de Gomez'in attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Osmanlıspor'un tek sayısı 74'te Webo'dan geldi. Bu galibiyetle puanını 79'a yükselten Beşiktaş, şampiyonluğunu ilan etti. Bitiş düdüğünün ardından Vodafone Arena'da büyük sevinç yaşandı.

Son şampiyonluğunu 2009/2010 sezonunda alan Beşiktaş, 6 sezon sonra tekrar mutlu sona ulaştı. 14. şampiyonluğa ulaşan Kara Kartal, önümüzdeki yıl 3. yıldızı takmak için mücadele edecek.


Beşiktaş: 3 - Osmanlıspor: 1

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Orkun Aktaş, Alpaslan Dedeş
Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Tosic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa, Gökhan Töre, Gomez
Osmanlıspor: Ahmet Şahin, Muhammed Bayır, Uğur Demirok, Szukala, Pinto, Mehmet Güven, Musa Çağıran, Lawal, Delarge, Ndiaye, Rusescu
Goller: Dk. 21 ve 24 Marcelo, Dk. 48 Gomez (Beşiktaş), Dk. 74 Webo (Osmanlıspor)

Beşiktaş

FİKRET ORMAN'IN İLK ŞAMPİYONLUĞU
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, başkan olarak ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı takım, 2012 yılından beri kulübü yöneten Orman'ın 5. görev yılında şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. Beşiktaş Kulübü'nün yapılacak olağan seçimli genel kurulunda tek aday olarak giren Orman, üçüncü dönemine şampiyonlukla başlıyor.

ŞENOL GÜNEŞ'İN TARİHİ GÜNÜ
Türk futbolunun en tecrübeli teknik direktörlerinden Şenol Güneş, Süper Lig kariyerindeki ilk şampiyonluğu Beşiktaş ile yaşadı. Teknik direktörlük kariyerine 1988-1989 sezonunda Trazonspor ile başlayan 63 yaşındaki Güneş, Türkiye'nin en üst düzey liginde bordo-mavili takımın yanı sıra Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ı çalıştırdı. Siyah-beyazlı ekibin şampiyonluk ipini göğüslemesi halinde tecrübeli teknik adamın, uzun kariyerindeki şampiyonluk hasreti sona erdi.

Beşiktaş

İLK KEZ KUPAYI KALDIRACAKLAR
Beşiktaş'ta futbolcuların neredeyse tamamı ligi zirvede tamamlamaları halinde Süper Lig'de ilk kez şampiyonluk kupasını kaldıracak. Siyah-beyazlı ekibin 2008-2009 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun kadrosunda bulunan Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş dışındaki tüm futbolcular, kariyerlerindeki ilk Süper Lig şampiyonluğu madalyasını alacak.

6. KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE
Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez gruplarda mücadele etmeye hak kazandı. Siyah-beyazlı takım, 1997-1998, 2000-2001, 2003-2004, 2007-2008 ve 2009-2010 sezonlarında Şampiyonlar Ligi'nde yer aldı. Beşiktaş, 6 sezon aradan sonra Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda boy gösterecek.

Beşiktaş

KASASI DOLACAK
Beşiktaş, önemli miktarda para ödülünü kasasına koyacak. Süper Lig'de mücadele ettiği için lige giriş parası alan, elde ettiği galibiyet ve beraberliklerden performans primleri kazanan siyah-beyazlı takım, ayrıca kazanacağı şampiyonluk ve toplamda ulaştığı şampiyonluk sayısına göre de prim elde edecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon doğrudan katılacağı için UEFA'dan gelir kazanacak olan Beşiktaş, lisanslı ürün satışlarıyla birlikte kasasına koyacağı para 150 milyon lirayı aşacak.

STAT TAMAMEN DOLDU
Beşiktaş'ın şampiyonluk için sahaya çıktığı Osmanlıspor maçına siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmadan saatler önce Beşiktaş Köyiçi ve stat etrafında toplanmaya başlayan taraflarlar, meşaleler yakıp, şampiyonluk şarkıları söyleyerek eğlendi. Taraftarlar, 41 bin 903 kişi kapasiteli yeni statları Vodafone Arena'nın tribünlerini tamamen doldurarak takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. Siyah-beyazlı takım, bu statta oynadığı Bursaspor ve Kayserispor maçlarını da dolu tribünler karşısında oynamıştı. Bu arada eski Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin de izlediği maçtan önce siyah-beyazlı oyuncu Jose Sosa, ikiz kız bebekleriyle saha içinde poz verdi.

Beşiktaş

TRİBÜNDE DEV PANKART
Beşiktaşlı taraftarlar, maç başlamadan önce kapalı tribünde dev bir pankart açtı. Taraftarların açtığı bin 600 metrekarelik pankartta, kanatlarını açmış kartalın üzerinde futbolcular kupayla resmedildi. Pankartın üzerinde ayrıca "Şampiyon Kartal yazacağız" yazısına da yer verildi.

Beşiktaş

Editör: Wan Haber