TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 13 haftalık maraton geride kalırken, ilk devrenin bitimine ise 4 haftalık bir süreç kaldı.
Geride kalan 13 haftalık maratona bakıldığında Zirve ve Play Off potasında açık bir kopma görülmezken küme düşme potasında ise Elazığspor’un kendini kurtarma mücadelesi devam ediyor.

Zirvede yer alan takımlar, hem Şampiyonluk hem de Play Off potasından kopmamak için özellikle kendi sahalarında kazanma mücadelesine devam ederken alınan sürpriz sonuçlar gözlerden kaçmıyor.
Grupta yaklaşık olarak 8 takımın zirve ve Play Off mücadelesi devam ediyor ve bu hafta itibariyle yaklaşık 6 takım kümede kalma savaşı veriyor.

İlk devre için kalan son 4 haftalık maratonda, 3 puanlık sistemde dengelerin değişeceğini açıkça görülürken grupta her takım her takımdan puan alabiliyor. Bu vesileyle maç kazanan takımlar üst sıralara bir adım daha yaklaşıyor ve kaybeden takımlar ise alt sıralara doğru inişe geçiyor.

Ligin 7. Haftasında liderlik koltuğunu Vanspor’dan devre alan Tuzlaspor, 13. Hafta maçında evinde Ankara Demirspor’a mağlup olarak koltuğu devre etti.

GRUPTA YENİ LİDER ANKARA DEMİR
Vanspor’un grubunda yeni Lider Ankara Demirspor olurken, Tuzlaspor ise bu mağlubiyetle 3. sıraya kadar inmiş oldu. Grupta ikinci sıraya yerleşen Bandırmaspor namağlup tek takım olarak emin adımlarla yoluna devam ediyor. Grupta bazı takımlar zaman zaman istikrarlı çıkılar yakalıyor. Bunlardan biri de Sakaryaspor oldu. Son 4 haftadır kazanan Sakaryaspor küme düşme potasından uzaklaşarak gözünü Play Off potasına dikmiş durumda.


Grupta 5 haftadır yenilmeyen Kastamonuspor sahasında Vanspor’a mağlup olurken, Bayburtspor ise 9 haftadır yenilmezliğini koruyor. Grupta 13 haftalık maraton sonunda en fazla galibiyeti olan takım Ankara Demirspor, en fazla gol atan takım Bandırmaspor, en çok gol yiyen ve mağlubiyeti olan takım Kardemir Karabükspor, en fazla beraberlik alan takım ise Etimesgut Belediyespor oldu.

İlk devrenin son 4 haftasında Zirve ve Play Off potasında yer alan takımlar ilk 5’de kalmanın mücadelesini verecekler. Zirvede yer alan özellikle Ankara Demir, Bandırmaspor Vanspor, Kırşehirspor ve Tuzlaspor ilk devreyi ilk 3 de kapatmanın hesaplarını yaparken, orta sıralardaki takımlarda ise Play Off potasına yerleşme ve yaklaşma hesaplarını yapıyor. Bu tabloya bakıldığında kalan son 4 haftalık maç maratonu kıran kırana geçecek gibi görünüyor. Grupta şu an itibariyle kopma yok. Bu ilk devrenin sonuna kadar devam edecek. Ama ligin 2. Devresinin ortalarına doğru artık kopmalar yavaş yavaş başlamış olacak.

Ligin 14. Hafta karşılaşmaları Cumartesi ve Pazar günleri oynanacak. 18 Takımın mücadele edeceği ilk 3 karşılaşma Cumartesi, 6 karşılaşma ise Pazar günü oynanacak. 14 Hafta maçlarına bakıldığında göze çarpan ve zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmalar var.

Bunlardan ilki Cumartesi günü oynanacak olan Ankara Demirspor - Kırşehir Belediyespor, bir diğer karşılaşma ise Vanspor - Bayburtspor karşılaşmaları. Bu 2 karşılaşmanın sonuçları zirvede dengeleri değiştirecek. Teknik direktör değişikliğiyle ligin 13. Haftasında Kastamonu deplasmanından 3 puanla Van’a dönen Vanspor, Pazar günü Bayburtspor’u konuk edecek.

Bu kritik karşılama için çalışmalarını aralıksız sürdüren kırmızı siyahlı ekipte, Osman Torun ve Burçak Özkanca’nın sakatlıkları devam ederken, Batuhan Er ise cezalı durumda.
Vanspor ile Bayburt Özel İdare karşılaşması, Pazar günü saat 13.00’te Van Atatürk Şehir Stadı’nda oynanacak.

Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber