Mersin'de düzenlenecek olan 2013 Akdeniz Oyunları hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, katılımı beklenen 24 ülkenin tamamının, XVII. Akdeniz Oyunları'nda yer alabilmek için Akdeniz Oyunları Organizasyon Komitesi'ne (OCMG) ön başvurularını tamamladığı bildirildi.
Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Avrupa, Afrika ve Asya kıtalarını temsil eden 3 halkanın dalgalanacağı Mersin'e resmi katılımcı olma yolunda ön başvuruda bulunan ilk ülke olan Libya'nın ardından, Akdeniz kıyısı olan diğer 22 ülke de Oyunlara katılabilmek için gerekli olan ön başvurularını tamamladılar. Başvuruların ardından, Türkiye'de dahil olmak üzere 24 ülke ön katılım için OCMG'ye müracaat ederken, XVII. Akdeniz Oyunları'nda hangi ülkelerin hangi branşlarda Mersin ve Adana'da yarışacağı da netleşmeye başladı.
Ulusal Olimpiyat Komiteleri (NOC) tarafından yapılan ön başvurularda yer alan bilgilere göre, ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Slovenya ve İtalya, Oyunlar kapsamında yapılacak 32 spor branşının tamamında yer almak istiyor. Branş katılım sayısında Türkiye, Slovenya ve İtalya'nın ardından su topu hariç tüm spor dallarına katılacağını belirten Fas gelirken, ilk başvurulara göre Arnavutluk sadece 6 spor branşında yarışmak istiyor.
XVII. Akdeniz Oyunları kapsamında düzenlenecek 32 spor branşında ön katılım başvurusunda bulunan 24 ülkenin tamamı atletizm ve judo branşlarına takım gönderecek. Atletizm ve judonun ardından en çok katılım gösterilen diğer spor branşları ise 22 ülkenin ön katılım formu doldurduğu taekwondo ve karate olurken, branş anlamında en az ön katılım 11 ülkenin takım göndereceği su kayağı dalında oldu.
2013 Mersin XVII. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Mersin'de 24 ülkeden binlerce sporcu ve on binlerce konuğa kusursuz bir ev sahipliği yapabilmek için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini belirterek, 2013 yılı Haziran ayında üç kıtadan 24 ülkenin kalbinin Akdeniz'in incisi Mersin'de atacağını söyledi. Korkmaz, yapılan müracaatların ön başvuru niteliğinde olduğunun altını çizerek, "Katılımcı ülkeler ve bu ülkelerin yarışacakları branşlar 19 Mart 2013 tarihinde netleşecek. Bize ön başvuruda bulunan ülkeler, katılım süreçlerini ve katılacakları branşları bu tarihe kadar yeniden gözden geçirebilecek. Eminim ki, katılımcı olmasını beklediğimiz tüm ülkeler Mersin ve Adana'ya maksimum katılım sağlayacaklardır. 'Bugüne kadar düzenlenen en iyi Akdeniz Oyunları' hedefiyle çıktığımız bu yolda, Olimpiyatların ardından dünyanın en önemli spor organizasyonu olan Akdeniz Oyunları'na katkı sağlayacak tüm ülkeleri, sporcuları ve teknik heyeti Türk misafirperverliğini görmeleri için Mersin ve Adana'ya davet ediyoruz" dedi.
(HSK-EYB-S)

09.12.2012 15:18:43 TSI

Editör: Wan Haber