Roberto Mancini'den sonra Galatasaray'ın başına sürpriz bir şekilde geçen ve geçtiğimiz günlerde G.Saray ile yollarını ayıran Cesare Prandelli için arkadaşı İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Carlo Tavecchio'dan kan donduran şok sözler geldi.

 

İtalya'da görev yapan Türk basın mensuplarını kabulünde konuşan Tavecchio, defalarca Türkiye'de bulunduğunu hatırlatarak, "Çokgüzel bir ülkeniz var ve ülke olarak çok önemli bir konumdasınız. Son yıllarda ekonomik büyümenizi hayranlıkla takip ediyorum" dedi.

HAKLI MI DEĞİLMİ OARSI BİLİNMEZ

Türkiye'deki futbol liglerini yakından takip ettiğini, milli maçları izlediğini ifade eden başkan Tavecchio, geçen Haziran ayında İtalya Milli Takımı'ndaki görevinden istifa ettikten sonra Galatasaray'ın başına geçen ancak buradaki görevinden de önceki hafta ayrılan vatandaşı Prandelli için, "Bana göre çokbaşarılı ve iyi bir insanama bence tanımadığı bir lige gitmekte acele etti. Bence biraz ara vermesi daha iyiolurdu" değerlendirmesinde bulundu.


Öteyandan kabulde bulunan isimlerden İlker Dilek, Tavecchio'ya, "Türkiye ve İtalya'daki spor kulüplerinin mevcut durumları ve örgütsel yapılarının karşılaştırmalı analizi" konulu yazdığı tez ile federasyon başkanının isminin yazılı olduğu özel bir forma hediye etti.Kabulde ayrıca İtalya Spor Yazarları DerneğiRoma Şubesi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Dündar Keşaplı da hazır bulundu.

Prandelli için beklenemdik gelen açıklama Prandelli tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu oldu detaylar haberimizde...Peki Prandelli bu soru karşısında memnun mu olack yoksa kin mi kusacak detayları hep birlikte bekliyecegiz...

Editör: Wan Haber