Ç.Rizespor TeknikDirektörü Mehmet Özdilek, Kasımpaşa'ya 3-1 yenildikleri karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında maça iyi başladıklarını ancak yedikleri ikinci goldensonra psikolojik olarak geride kaldıklarını söyledi.

Özdilek, skor avantajını yakaladıktan sonra final paslarında tercihleri iyi yapamadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Oyunun kontrolü elimizdeyken bireysel hatadan bir gol yedik ve oyun 1-1'e geldi. Ardından 5 dakikalık süreçte 2. golü yedik. Bana göre maçın kırılma anı buydu. Çünkü golde kaleciye faul vardı. Bu, maçın gidişatını değiştirdi. Bizim gibi psikolojik anlamda zor bir süreç yaşayan takımlar için önemli bir kırılma anıydı. İlkyarı golden sonra tamamen psikolojik olarak oyunun gerisinde kaldık. Devre arasında telkinler yapmamıza rağmen reaksiyon veremedik. maç 3-1 bitti ama çok daha farklı olabilirdi. Rakibi tebrik ediyorum. Bizim için iyi olmadı."

Kasımpaşa'nın kaliteli oyuncularıyla maçı çevirdiğini anlatan deneyimli teknik adam, ligin geri kalanı için umutsuzluğa kapılmadığını aktararak, "Benim umutsuzluğa kapılıp kapılmamamönemlideğil. Ben kapılmadığımı hep söylüyorum. Önemli olan oyuncuların umutsuzluğa kapılmamaları. Sahadaki duruşları bizim duruşumuzla bğdaşmıyor.Çabuk teslim oluyorlar. Bunlardan bir an önce kurtulmaları gerekiyor ki önlerine net baksınlar" şeklinde konuştu.

Mehmet Özdilek, az sayıdaki taraftarınkendisini istifaya çağırmasıyla ilgili, "Geçen hafta da bu tür söylemlerle karşılaştım. İnsanlar düşüncelerini ifade edebilirler. Küfür ve şiddet olmadığı sürece demokratik bir şekilde düşüncelerini söyleyebilirler. Realite olarak bakıldığında 10 haftalık sürede kendi adıma beklentinin altındayız. Önünüzü net göremiyorsanız net olarak göremiyorsanız oturup konuşulur" değerlendirmesinde bulundu.

Özdilek, bir soru üzerine yönetim kurulu ile görüşmelerinin olacağını söyledi.

KÜNYESİ..

 

Teknik direktör kariyeri(Wanhaber)
Son 3 yılında Beşiktaş'a kaptan olarak hizmet veren Mehmet Özdilek, futbolu bıraktıktan 10 gün sonra 1 yıl boyunca İngiltere'de antrenörlük ve yabancı dil eğitimi aldı. Newcastle United'da sportif direktör olan Gordon Milne sayesinde önce Bobby Robson sonra ise Alex Ferguson ile tanışma fırsatı yakalamıştır. İngiltere'de kaldığı süre boyunca kulüplerin yapılarını, sezon başı çalışmalarını ve transfer politikalarını incelemelerde bulunmuştur.[2]

Malatyaspor(Wanhaber)
2004 yılında teknik direktörlüğe ilk adımını Malatyaspor'da attı 4 ay süren kısa deneyimi sonrası görevini bıraktı.[3]

Milli takım(Wanhaber)
2005 Temmuz ayında Fatih Terim'in yardımcısı olarak Millî Takım antrenörlüğü görevine başladı. 16 Kasım 2005 günü İsviçre ile oynanan Dünya Kupası eleme maçından sonra İsviçreli bir futbolcuya taktığı çelme sonucunda çıkan olaylar sebebiyle 24 Kasım 2005 günü görevini bıraktı.

Antalyaspor(Wanhaber)
12 ay ceza yedi. Arada birkaç ufak takıma da gittikten sonra 2008-09 sezonunda Antalyaspor ile anlaştı. 2012-13 sezonunun 9. haftasında Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 1-3'lük skorla yenerek Fenerbahçe'nin evinde 47 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Buna mutakıben çoğu spor yorumcusu ve eleştirmen tarafından Haftanın Teknik Direktörü seçildi.[4]

2012-13 sezonu sonunda Antalyaspor başkanı Hasan Akıncıoğlu'nun istifa etmesinin kararı ardından teknik direktör Mehmet Özdilek de istifa ettiğini açıkladı. Mehmet Özdilek, 2008 yılından 2013 yılına kadar Antalyaspor'u çalıştırdı.[5]

Gençlerbirliği(Wanhaber)
2012-2013 sezonunun 8. haftası sonunda ligin son sırasına yerleşen Gençlerbirliği'nin başına 9. haftadan itibaren geçen Özdilek, kırmızı siyahlı ekibin başında 26 maça çıktı. Bu maçlar sonucunda topladığı 41 puanla ekibini Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Kardemir Karabükspor'un ardından 5. sıraya kadar çıkaran Özdilek, Gençlerbirliği ile ligi 45 puanla 9. sırada tamamladı. Kulübün transfer politikası konusunda kulüp yönetimi ile anlaşamayan Özdilek, 26 Mayıs 2014'te karşılıklı anlaşma ile sözleşmesini feshettti.

Editör: Wan Haber