Galatasaray'da yapılan olağan divan kurulu toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray ın yeni başkanı Duygun Yarsuvat flaş açıklamalarda bulundu.


Bu ay içersinde gerçekleştirilen kasım ayı olağan divan kurulu toplantısı ardınan Başkan Yarsuvat açıklamalarının devamında şunları söyledi.

 

Başkan Yarsuvat ben elimden gelen herşeyin yapmak için elimi taşın altına soktum ve  Başkan ayrıca Mehmet helvacı için de taşın altına elini koymasını söyledi.

 

terim.jpg


Gs store'deki kaybolan formalar ile ilgili açıklama yapan başkan olayı araştıracağını söyedi ayrıca başkan  NORDİN Amrabat ve Hajroviçin maliyetleri hususunda ise Amrabatı bana sormayın sorarsanız bimem onu Fatih Terime sormak lazım  dedi çünkü onu ben almadım. Hajrovic konusuyla ilgili ise ihtilaf devam ediyor. Konu İsviçre'de hakem heyetinde" şeklinde konuştu.

 

Yönetim olarak inşaatı yapma kararı aldık ve bu yetkiyi istiyoruz. Gerekirse kullanabilmek için geniş bir yetki talebi var. Sayın Helvacı kardeşim, 'ne kullanacaksanız, o yetkiyi yazın' diyor. Şimdi o da avukatlık yapıyor, ben de. Bir vekaletname aldığınız zaman, içeriğindeki tüm yetkileri kullanıyor musunuz? Bir resmi kurumda zorluk çıkarsa onu hemen halledebilmek için o yetkiler var. Yoksa yeniden genel kurul toplayıp, yetki istemek için değil. Konuyu biliyorsunuz ama eleştiriyorsunuz."

 

yarsuvat.jpg


Başkan Duygun Yarsuvat'ın konuşmasının devamında ise şunlar var

 

Bir üyenin, gizli sözleşmeler yaparak Galatasaray'ın tehlikeye atılmamasını istediğini aktaran Yarsuvat, şunları söyledi:

"Biz hiçbir şeyi tehlikeye atmadık. Biri Galatasaray Adası'ndan bahsetti. Orayı biz vermedik. Sözleşmesinin bitmesine 17 kala kala biz uzatmadık. 'Türk Telekom Arena'nın çatısını kapatacağım' diye, seçime 4 gün kala taahhütte bulunmadık. Yine bir üyemiz, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) gidene kadar, belediyeye gitmemizi önerdi. Ben ikisine de giderim. Gitmediğimi nereden biliyorsunuz. Benim amacım, herkesle ama herkesle iyi geçinmektir. Neden TFF ile aramızdaki buzları eritmeyelim. Belediyeye niye gitmeyeyim. Ben bile arabamla stada giderken çile çekiyorum. Düzgün yol yok, düzelmesi için de çaba yok. Emin olun Kadir Topbaş'a da gitsem yapmaz. Konu daha yukarıdan ve yukarıya da da gideceğim. Müracaat ettim, randevu bekliyorum. Niye gitmeyeyim ki Galatasaray için. Mühim olan bu deveyi gütmektir. Ne olursa olsun, biz güdeceğiz. Tüm zorluklara rağmen hep birlikte bu zorlukları yenmemiz gerekir."

 

Tasarruf tedbirleriyle ilgili eleştiriler yapıldığını ancak bütçenin çok değişik şekilde harcanmış olduğunu dile getiren Duygun Yarsuvat, tüm gelirlerin de temlikli olduğunu kaydederek, "Yeni imkanlar bulmaya çalışıyoruz ve bulduk. Yoksa karşınızda bu kadar rahat olabilir miyim? Kim buraya gelirse gelsin, aynı şeyi yapacaktı. Çok önemli bir şey de yapmıyoruz. Kulübü ayakları üzerinde tutmak istiyoruz. Kadro disiplininden söz edildi. Bu kadro yapılanmasını bir holdingde yaparsınız ama bir dernekte yapamazsınız. Bu kurumsallaşma lafları yanlış. Galatasaray zaten bir kurum. Deloitte gibi bir firma gelir, onun dediklerini de işe alır ve 100 bin, 50 bin, 40 bin lira gibi ücretlerle çalıştırırsınız. Ancak bir de Galatasaray'ı tanımak lazım" değerlendirmesinde bulundu.

 

Öte yandan, Mehmet Helvacı'nın tüzük değişikliği konusunda açıkladığı, genel kurullara üst üste 4 kez mazeretsiz olarak katılmayanların üyeliklerinin düşmesi konusuna da karşı çıkan başkan Yarsuvat, "Galatasaray içinde böyle tehditler yapmayınız. O madde geçmez. Emin olun geçmez. O zaman anca 500 kişiyle genel kurul yaparsınız, o da seçim olmaz. Lütfen bu konuda ısrarcı olmayın. Bundan vazgeçilmesi gerekir. Aidatını yatırmayanı da silmeyiniz çünkü dernekçilik, Galatasaraylılık, seviye ve saygıya dayanır. O sizin aidat borcu dediğiniz rakamları veremeyecek insanlar vardır. Onları çıkarttığınız vakit, kırarsınız, ağlatırsınız. Bunu sakın yapmayın" ifadelerini kullandı.

 

Başkan Yarusvat, toplantının sonunda Galatasaray Lisesi'nden ayrılışı esnasında da basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bazı üyelerin 2015 Mayıs'ta seçime gitme kararını gözden geçirmesi yönündeki isteğiyle ilgili olarak başkan Yarsuvat, "O zaman zevki kaçar bu işin. Kısa süreli daha zevkli olur" dedi.

Editör: Wan Haber