Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın yaptığı açıklamalar şöyle:
 
"Bu bir ibra toplantısı değildir. Galatasaraylıların bir araya gelip 'ne yapabiliriz' diye konuşacağı toplantıdır. Ateşten bir topu 35 gün evvel elimize aldık. Aldığımıza da çok memnunuz. Ocak 2014'te haddinden fazla futbolcu alınmış, çok fazla paralar ödenmiştir. 40 adet personel sigortasızdı. Bordroda olmayan kişilere avans veriliyordu. Eski hukuk müdürü kulübe 450 bin Türk Lira zarar vermiştir. Bunun için yargıya gidildi. Eski hukuk müdürü sahte belgelerle avans almış, sahte hastane faturaları ibraz ederek karşılık almıştır. Geçmiş dönemlerdeki transferlerde menajer komisyonlarının oldukça yüksek olduğu dikkat çekiyor. Ribery'nin kaçmasına neden olan kişiyle sözleşme yapılmış, gerekleri yerine getirilmedi diye 25 milyon €'luk dava açılmış"
 
Rekor borç! 1 milyon 428 milyon TL borç
 
"Mali açıdan Galatasaray'ın durumu 30 Eylül 2014 itibarı ile mali durumu. 31 Ekim 2014 tarihi itibari ile mali durumu 376 milyon dolardır. Galatasaray'ın mali açıdan bu hale gelmesinin cevabını ben tek veremem. Galatasaray'daki ateşten topu 35 gün önce devraldık. 2011 yılında Galatasaray derneklerine 151 milyon dolar kadar giriş yapılmıştır. Ağustos ve Eylül ayında hisse senetlerinden gelen para harcanmış ve nereye harcandığını bilmiyoruz. Ocak 2014'te haddinden fazla futbolcu alınmış ve bunlara paralar ödenmiş."
 
"376 milyon dolar borç alacak farkı 30 eylül itibariyle 356 milyon dolar oldu. bur ayda 20 eksiye geldi. 653 milyon TL alacak, 1 milyar 428 milyon TL borcumuz vardı. 325 milyon TL gelir gider farkı vardır. Bu gidişat AIG ile başlamıştır,."
 
 
MEHMET HELVACI :"BAŞKANIN KONUŞMASI TARİHE GEÇECEK"
 
 Mehmet Helvacı; "Başkanın konuşması çok önemli bir konuşmadır. Galatasaray Tarihi'nde yer alacaktır. Kendisine hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bugün yönetimin ortaya koyduğu tablo bir arya gelmemizin gerektiğini bize kanıtlamıştır. Başkan diyor ki bu revize değil ek bütçedir. Biz burada dilersek revize bütçe değil ek bütçe olarak kabul ediyoruz diye not alırız ve öyleoylarız. Bu ek bütçedir ve oya sunulurken ek bütçe olarak sunulmasını öneriyorum." şeklinde konuştu.
 
AHMET ÖZDOĞAN " ÜNAL AYSAL'IN SAVURGANLIĞINI TARİH YAZACAK"
 
Ahmet Özdoğan ise "40 ay sonra Galatasaray'a yazık oldu. Ünal yazık edildi diyen ağabeyimiz oldu ama tarih bize başka şeyler de söyletecek.
Sayın başkanımızın sloganı başarı, başarı, başarı idi. Galatasaray benim için sosyal sorumluluk projesi ve 2016'dan sonra Galatasaray hayat planımda yok diyordu. Galatasaray 2011 de doğmadı daha önce de 17 kere şampiyon olmuştu. Sayın başkanın şöyle bir söylemi var portföyümüz yoktu diyor. Sadece Arda Turan'ın bonservisinden ötürü 12 milyon euro gelmiştir. " dedi.
 
Aysal ve Yarsuvat selamlaşmadı
 
Galatasaray'da eski başkan Ünal Aysal ile Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın bir araya gelip selamlaşmamasıdikkat çekti.
 
KAYNAK : MİLLİYET İNTERNET YAYINI
Editör: Wan Haber