Galatasaray'ın Arsenal karşısında yeniden farklı skorla yenilmesi dış basın sporunda geniş yankı uyandırdı.İtalya ve İngiltere Gazetelerei Cimbom'u yerden yere vurdular.

İngiltere'nin Daily Mail gazetesi, son günlerde taraftarının tepkisini çeken Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in, Galatasaray galibiyetiyle eleştirilere son verdiğini belirtirken, 'Arsenal, karşısında güçsüz bir Galatasaray buldu' ifadesini de kullandı.Sky News de, 29. dakikada skoru 3-0 oluşturan Arsenallı futbolcular ile alakalı olarak, 'Çocuklara İstanbul'da fırsat verildi' yorumunu yaparken, toy Arsenal'ın, formsuz Galatasaray'ı ayrıcalıklı bir skorla yendiğini belirtti. Sky News ayrıca, Sneijder'ın attığı golü 'süper frikik' diye överken, bu golün Galatasaray'a teselli olduğunu vurguladı.

İtalya’nın en prestijli yayın organlarından olan La Gazzetta Dello Sport Galatasaray’ın 4-1 lik mağlubiyetini manşete taşıdı ve geniş bir yankı uyandırdı.İtalyan medyası, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nun son maçında İngiliz ekibi Arsenal'e sahasında 4-1 yenilen Galatasaray'ı sınıfta bıraktı.La Gazzetta Dello Sport, "Arsenal pokeri. Galatasaray'da yalnizca Sneijder vardı" başlığını seçerken, "Arsenal için her şey kolaydı, Ramsey ve Podolski'nin golleriyle ilk yarıda Galatasaray'ın işini son verdi. Sneijder'ın finaldeki golü çok güzeldi, fakat yararsızdı" ifadelerini kullandı. Gazete, maçın ardından henüz geniş yer verdiği internet sitesindeki haberinde ise şu ifadelere yer verdi: "Galatasaray'ı gururu bile kurtaramadı, grupta 1 puanla sonuncu sırada yer alırken, evinde Arsenal'in hezimetine uğradı. Galatasaray'daki teknik patron değişikliği hiçbir şey değiştirmezken, Prandelli'nin halefi yalnizca ilk yarıdaki kabusu izlemekten başka bir şey yapamadı. Türkler, en kötü bir şekilde Şampiyonlar'a veda etti."

 

Gazete hazırladığı maç karnesinde ise, her iki takım oyuncuları ve teknik direktörlerin performanslarına 10 üzerinden puanlar verdi. Galatasaray'ı adeta sınıfta bırakan gazete, sarı-kırmızılıların teknik direktörü Hamzaoğlu'na 4, rakip çalıştırıcıya ise 7 puanı layık gördü.

 

Arsenal: Szczesny 6, Debuchy 6.5, Mertesacker 7, Chambers 6.5, Bellerin 7, Flamini 6, Zelalem 5, Chamberlain 8, Ramsey 7.5, Niles 6, Campbell 5, Sanogo 5.5 ve Podolski 8.Tuttosport gazetesi ise, "Ramsey Arsenal'i coşturdu" başlığını kullanarak, "Londralılar acı çekmeden kazandı. Galatasaray ise Sneijder'ın golüyle kendisini avuttu. Arsenal yapması gerekeni yaptı; Galatasaray'ı ezdi. Galatasaray için iyi bir akşam değildi. Podolski son golüyle, gecenin dansını bitirdi" şeklinde yorumlara yer verdi

 

Editör: Wan Haber