Galatasaray da kasım ayı için merakla beklenen olağan divan kurulu toplantısı yapıldı. Duygun Yarsuvat başkanlığında toplanan yönetim Galatasarayın 2014 itibarı ile net borç rakamını açıkladı.


Galatasaray ın kasım ayı olağan divan kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada 2014 itibarı ile net borç alacak farkının 811.5  milyon liraya ulaştığı açıklandı.


Tevfik Fikret salonunda Toplanan Galatasaray  yönetim üyeleri toplantıya katıldılar.

 

gsaray.jpg

 

TOPLANTI SONRASI YAPILAN AÇIKLAMA

İlk sözü alan Başkan Duygun Yarsuvat şunları söyledi:

"Hepimiz için Galatasaray için varız, yaşıyoruz ve Galatasaray’ın başarılı olmasını diliyoruz. Çeşitli tevatürler ortaya atılıyor. Hiçbirine inanmayın. Bizlere sormamışsanız, biz size söylememişsek, itibar etmeyiniz. Kısa bir dönem için geldik. Galatasaray bütçesini toparlamak, kurallar içinde idare etmek, Galatasaray’ı yükseltmek ve futbol takımı olarak dördüncü yıldızı takmak için geldik. Gücümüzün yettiği kadar uğraşacağız. Yükümüz çok ağır. Bu nedenle bir olağanüstü mali genel kurul yapma ihtiyacı hissettik. Bu genel kurulda biz ne devraldık, ne umduk, ne bulduk sizlere bunu göstereceğiz. O zaman kulübün içinde bulunduğu durumu öğrenebilirsiniz.

 

Yine hatırlayacaksınız, Arena’yı kullanmayı istediğimizi sizlere söylemiştim. Arena’nın çok amaçlı salon dediğimiz yeri bir mali genel kurulu kapsayabilir mi, kuşkularım var. Ama siz Galatasaraylılar yeriniz dar bile olsa oraya da gelirsiniz. Çünkü sizler Galatasaray’ı seviyorsunuz. Biz Galatasaray Lisesi’nde de yapmayı düşündük. Galatasaray Spor Kulübü bu duvarlar arasında kurulmuştur. Bu salonlarda tartışılmıştır. Bu salonlarda başkanlarını seçmiştir. Galatasaray Spor Kulübü’nü kültür yuvalarından ayıramazsınız.

 

Biz göreve geldikten sonra bazı tasarruflar yapmamız gerektiğini düşündük. İki haftalık süre geçti biz seçildikten sonra. Sanki bir gün gibi geldi bize. Kulübü keşfetmeye çalışıyoruz. Ama gazetelerde Galatasaray hakkında hikayeler çıkmaya başladı. Biz takımı Ruslara satacakmışız. Bunu nasıl söyleyip, nasıl tartışıyorlar. Aklımın köşesinden geçmez. Falanca hocayı satacakmışız gibi bazı haberler de var. Kulübün idaresi köşelerinden yazı yazanlara mı aittir, yoksa bir Galatasaraylılarla mı aittir? Biz kimseyi yollamayacağız, elimizdeki imkanlarla şampiyon olmayı istiyoruz.

 

Şu anda 636 kişi Galatasaray’da çalışıyor. 4 milyon 900 bin lira aylık ödüyoruz. Bir aile reisi ne yapar; ‘çocuklar masraflarınızı kesin’ der. Bir iş adamı tenkisata gider. Biz de Galatasaray’ın içinde çalışan sayısını azaltmaya başladık. Gazetelerde haberler çıktı. ‘Prandelli kalıyor, çaycı gidiyor’ diye. Vicdanım sızlıyor ama mecburuz. Bir kimseyi işinden çıkarmak benim için üzüntüdür. Ama mecburuz aksi takdirde Galatasaray elden çıkar. Benden sonra gelecek olanlar Galatasaray’ı şaha kaldırırsa 1.636 kişiyi Galatasaray’da istihdam eder. Belli kıstaslar koyduk ve bu kıstaslar içinde yolumuza devam edeceğiz.

 

Olağanüstü mali genel kurulda yetki istediğimiz bir konu var; Mecidiyeköy arazisi ile ilgili... Orada satma yetkisi istedik mi? Ama bir gazete ‘satacak’ demiş. Hayır, satmayacağız, inşaatı tamamlayacağız. Çünkü kulübün gelire ihtiyacı var. Desteğinizi ve yardımınızı istiyoruz. Sadece arkamda olmayın, yanımda olun. Ben çukur kazıyım, siz toprağı atın. Hepinize göstermiş olduğunuz güven için teşekkür ediyorum." dedi.

 

Başkan Yarsuvat'ın konuşmasının ardından Tüzük tadil komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı komisyonun yaptığı çalışmaları anlattı. Bugüne kadar 23 toplantı yapıldığını bildiren Helvacı, değiştirilmesi önerilecek maddeler hakkında ayrıntılı bilgi vererek tüm çalışmaların yılbaşına kadar bitirilip Divana sunulacağını açıkladı. Yönetim Kurulu üyesi Mete İkiz kürsüye gelerek 2014 yılı ilk 9 ay mali ve idari durumu hakkında Divan Kurulu üyelerine bilgi verdi.

 

Güncel olaylar ve dileklere geçildi. Oğuz İmregün, Turcan Bolayır, Taner Aşkın, Ayhan Özmızrak, Cengiz Akatlı, Mehmet Helvacı, Faruk Bil, Erdal Ünsal, Salih Ünal söz aldı.

 

Konuşmaların ardından Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat kürsüye gelerek konuşma yaptı. Başkan Duygun Yarsuvat, Mecidiyeköy'deki kulüp arazisindeki inşaatın kulübün olanaklarıyla yapılacağını bildirdi. Ataşehir'deki eski Taçspor tesislerinin kulüp tarafından satın alındığını, Hajrovic davasının devam ettiğini belirten Duygun Yarsuvat, 6 Aralık'taki olağanüstü genel kurulda Galatasaray’ın mali bütün bilgilerini ihtiva eden bir röntgen filmini sunacaklarını söyledi.

 

Stad ulaşım problemleri için belediyeye de gidebileceğini söyleyen Başkan Yarsuvat, herkesle iyi geçinmek istediklerini, Galatasaray için her yere gidebileceğini söyledi. 110. yıl etkinlikleri programı için çalışmaya başladıklarını belirten Başkan Duygun Yarsuvat, etkinliklerin sanatsal içeriği de olacağını ve bütün yıla yayılacağını söyledi.

Editör: Wan Haber