Fenerbahçe'de yaptığı hareketlerle takımdan gönderilene Miroslav Stoch'dan geri dönüş sinyali.Stoch, "Umarım o atmosferi ve muhteşem taraftarları yenidengörebilirim" dedi.


"Sarı Kanaryalar"ın 2014-2015 sezonunun sonuna kadar El Ayn'a kiraladığı 25 yaşındaki futbolcu, FIFA'nın internet sitesine yaptığı açıklamada, BAE liginde düzenli forma şansı bulsa da Fenerbahçe'nin ayrı bir yeri olduğunu belirtti. Slovak futbolcu, "Oynadığım her kulüp ve ülkede güzel anılarım oldu ancak Fenerbahçe'nin kalbimde özel bir yeri var. İstanbul'da geçirdiğim 3 yıl gerçekten keyifliydi, umarım bir gün dönerim. Sezon bitiminden sonra Fenerbahçe ile olan sözleşmem devam ediyor. Umarım o atmosferi ve muhteşem taraftarları yeniden görebilirim" ifadelerini kullandı.


Fenerbahçe dışında ülkesinin Nitra, İngiltere'nin Chelsea, Hollanda'nın Twente ve Yunanistan'ın PAOK takımlarında top koşturan Stoch, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri C Grubu'nda 4'te 4 yaparak ilk sırada yer alan Slovakya Milli Takımı'nın formasını da 47 kez giydi.


KÜNYESİ...

Kulüp kariyeri 
Çocukluğu ve ilk yılları 
Miroslav, henüz küçük bir çocukken dahi futbol dışında başka alanlara ilgi göstermezdi. Babası onun bu yeteneğini erken farkederek yaşadıkları şehrin takımı olan FC Nitra altyapısına yazdırdı. Ailesinin Miňo takma ismiyle çağırdı genç yıldız, sahaya ayak basar basmaz diğer takım arkadaşlarından farkı olan gol atma yeteneğini sergilemeye başlamıştı.Küçük boyunun yanı sıra atığı çalımlarla dikkat çekilirdi.


Stoch Chelsea formasıyla
FC Nitra 
Altyapıda gösterdiği performans ile kısa sürede FC Nitra A takımına yükselen Stoch, ilk resmi maçına 16 yaşında yaşında çıkmış ve ünlü Avrupalı menajerler tarafından izlenmeye başlanmıştı bile.[1]

Chelsea 
Uluslararası müsbakalardan birinde Stoch'u izleten Chelsea, Slovak oyuncu OGC Nice ile sözleşme imzalamak üzereyken kendisine İngiltere'de deneme teklifinde bulundu. Bu deneme sürecinden sonra beğenilen genç yetenek 2006 yılında Chelsea futbol akademisine katıldı.[2] 2006-2007 sezonunda Chelsea U-18'de sürekli olarak oynayan Stoch toplamda 11 gol kaydetti. Kanat oyuncusu olmasına rağmen o sezon ligde gol krallığını da elde etti.

Stoch, Premier Lig'deki ilk maçına 30 Kasım 2008'de Stamford Bridge'de oynanan Arsenal maçıyla çıkmıştır. Stoch, 80. dakikada Deco'nun yerine oyuna dahil olurken Chelsea maçı 1-2 kaybetti.


Stoch Twente formasıyla
Twente 
16 Temmuz 2009'da Twente Stoch'u Chelsea'den kiralık olarak kadrosuna kattı.[3] Eredivisie ekibiyle ilk maçına Sparta Rotterdam karşısında çıktı. İlk gollerini ise SC Heerenveen'i 2-0 mağlup ettikleri maçta kaydetti. 2009-2010 sezonunda Twente ilk Eredivisie şampiyonluğuna ulaşırken kadronun temel taşlarından biri olan Stoch sezonu 10 golle noktaladı.

Fenerbahçe 

Stoch Fenerbahçe formasıyla
Stoch, Haziran 2010'da Fenerbahçe'yle 5,5 milyon € ücret karşılığında 4 yıllık sözleşme imzaladı.[4] Fenerbahçe adına ilk golünü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Young Boys takımına attı.[5] Fenerbahçe, Stoch'un iki gol katkısı ile 2010-2011 sezonunda Süper Lig'de 18. şampiyonluğunu kazandı.[6] Stoch 2011-2012 sezonunda attigi birbirinden guzel gollerle adından sıkça söz ettirdi.Stoch sezonu 10 golle tamamladı. İlk geldiği sezon 11 numaralı formayı giyen Slovak futbolcu, 2011-2012 sezonunda ise 9 numaralı formayı giymek istemiş ve 9 numaralı forma ile sezona başlamıştır.Fenerbahçe formasıyla 2011-2012 sezonunda Gençlerbirliği SK maçında Kaptan Alex de Souza'nın kullandığı korner atışında ceza sahası dışından vole vuruşu ile FIFA Puskás Ödülleri'ne seçilmiş ve en iyi 3 gol arasına girmiştir. 7 Ocak 2013'te Zürih'te yapılan Puskas Ödül Töreninde de bu ödüle layık görülmüştür.

Paok FC 
2013 yılının Ağustos ayında PAOK FC kulübüne yabancı kontenjanı sorunu nedeniyle 1 yıllığına kiralandı. Çıktığı ilk 2 maçta 2 gol attı. İlk golünü Panathiniakos'a 3-1 yenildikleri maçta kaydetti. Ardından Schalke 04 maçında ise 2.golünü kaydetti.

Al Ain FC 
Stoch, PAOK takımında geçen sezonun ardından Fenerbahçe ile sözleşmesini 2017-18 sezonu sonuna kadar uzattı. Ardından Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından Al Ain'e 1 yıllığına kiralandı.[7]

Millî takım kariyeri 
Stoch A takımla ilk maçına 10 Şubat 2009'da Ukrayna karşısında 70. dakikada oyuna girerek çıktı.[8] 2010 Dünya Kupası'nda da ülkesi adına forma giyen Stoch'un milli takım formasıyla 28 maçta 5 golü bulunmaktadır.

FIFA Puskás Ödülü 
FIFA, her sene yaptığı gibi yine 'Yılın Golü' unvanına 10 tane gol seçti.Bu seçeneklerden biri ise Stoch'un Gençlerbirliği'ne attığı goldü. Son üçe kalan goller 29 Kasım 2012 tarihinde açıklanmıştır. 29 Kasım tarihinde açıklanan listeye göre Stoch'un Gençlerbirliği'ne attığı gol yapılan oylamalar sonucu 2011-2012 senesinde atılmış en güzel ilk 3 arasına girmiştir.Diğer gollerin sahipleri ise Radamel Falcao ve Neymar'dır. 7 Ocak 2013'te düzenlenen ödül töreninde Miroslav Stoch FIFA Puskás Ödülü'ne layık görülmüştür.

Editör: Wan Haber