Maçın henüz 3. dakikasında Bekir İrtegün'ün attığı gol ile öne geçen Fenerbahçe'nin ilk golü tartışmalara neden oldu.

Ceza alanı dışında Emre'nin Gökhan Gönül'e açtığı ortada 3 Fenerbahçeli futbolcunun önde olduğu belirtildi. Topla buluşan Gökhan da topu Bekir'e indirdi ve tecrübeli savunmacı topu ağlarla buluşturmaını bildi. 

Ofsayt olduğu öne sürülen pozisyonu maçın hakemi gol olarak teyit etti. 

86CM OFSAYT

Maçın ardından Lig TV'de yayınlanan Depar programında bu golün pierosu çıkarıldı ve 86cm'lik ofsayt belirlendi.

 

 

Bursaspor ve Eskişehirspor beraberlikleriyle kötü gidişe Balıkesir galibiyetiyle son veren F.Bahçe, 13. haftanın açılış maçında Sivasspor'u konuk etti. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadelede sarılacivertliler Bekir, Sow (2) ve Kuyt'ın gollerine karşılık Yiğidolar'da Chahechouhe'nun golüyle sahadan 4-1'lik skorla ayrıldı. Sow maçta 2 gol atarak ligde 6. golüne ulaştı. Fenerbahçe aldığı bu galibiyetle bu sezon ilk defa bir maçta dört gol attı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor ile yaptıkları maçta takımının forvetinde Emenike'ye görev verdi.
Ligde geçen hafta deplasmanda Balıkesirspor ile yaptıkları maçın 11 kişilik kadrosunda tek değişiklik yapan Kartal, bu maçta 11'de yer verdiği Webo'yu Sivasspor karşısında yedek bırakıp, Emenike'ye şans tanıdı.

Sakatlık döneminin ardından takımla çalışmalara başlayan Diego, maçın 18 kişilik kadrosunda bulunmadı. Sakatlıkların geçmesinin ardından kadro alternatifleri artan teknik direktör Kartal, Diego'un yanı sıra Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal'i de maç kadrosunun dışında bıraktı.

Sivasspor ise birçok as oyuncusundan yoksun mücadele etti. Kart cezalısı John Utaka'nın yanı sıra, sakatlıkları bulunan kaleci Korcan Çelikay, İbrahim Toraman, Burhan Eşer ve Ziya Erdal karşılaşmada forma giyemeyemedi.

BEKİR GOL PERDESİNİ AÇTI
Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Fenerbahçe oldu. Sarılacivertliler 3.dakikada Bekir İrtegün'ün golüyle öne geçti. Raul Meireles'in köşe vuruşundan ceza sahasına yaptığı ortayı kaleci Ertuğrul Taşkıran tek yumrukla uzaklaştırdı. Emre Belözoğlu'nun sağ kanattan ceza sahasına tekrar doldurduğu topu arka direkte Gökhan Gönül kafayla ortaya çevirdi. Bekir İrtegün önünde kalan topa vuruşunu yaptı ve kaleciden dönen top bir kez daha önüne düşünce bu kez topu ağlarla buluşturmayı başardı: 1-0

CEVAP CHAHECHOUHE'DAN
Konuk ekip Sivasspor dengeyi Caner Erkin'in hatasından yararlanarak dakika 13'te Aatif Chahechouhe ile kurdu. Caner Erkin'in orta alandan attığı geri pas kısa düştü ve kaleci Volkan Demirel'in açıldığı pozisyonda Aatif Chahechouhe hızla araya girmeyi başardı. Volkan Demirel'den sıyrıldıktan sonra ceza sahası içine giren Chahechouhe, kale çizgisi üzerinde sadece Mehmet Topal varken onun solundan topu müsait durumda ağlara gönderdi:1-1

SOW İLE ÖNE GEÇİYOR
Ve Fenerbahçe kalesinde gördüğü golden sadece bir dakika sonra cevap vererek tekrar Moussa Sow ile öne geçiyor. Karşılaşmanın 14.dakikasında sol kanattan Emmanuel Emenike'nin ortasını arka direkte takip eden Dirk Kuyt içeriye çevirdi ve topla buluşan Moussa Sow'un vuruşunda kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın hamlesi yetersiz kalarak meşin yuvarlak ağlarla buluşuyor: 2-1

EMENİKE GOLE ÇOK YAKLAŞTI
İki tarafta tempolu bir oyun sergilerken Kanarya gole daha çok yaklaşıyor. Fenerbahçe mücadelenin 24.dakikasında Emmanuel Emenike ile üçüncü gole çok yaklaştı. Caner Erkin'in sol kanattan yerden ortasına altıpas üzerinde Sivasspor savunması kayarak müdahale etti ancak kısa düşen top Emenike'nin önünde kaldı. Emenike'nin yakın mesafeden şutunda savunmaya çarpan top kornere çıkınca sarılacivertliler bu ataktan eli boş dönüyor.

KUYT FARKI İKİYE ÇIKARDI
Fener gollerine devam ediyor. Bu sefer sahneye 39.dakikada Dirk Kuyt çıkarak farkı iki yaptı. Orta alanda sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Caner Erkin geçerek ceza sahasına gönderdiği topa hiçbir Sivassporlu dokunamayında altıpasın üzerinde bomboş kalan Dirk Kuyt topu ağlara gönderdi: 3-1.

İlk yarı 3-1'lik Fenerbahçe üstünlüğü ile kapandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Sivasspor oluyor. Dakika 48'de Sivas Aatif Chahechouhe ile inanılmaz bir gol kaçırdı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde Musa Sinan Yılmazer topu kafayla altıpasın önüne doğru göndermeyi başardı. Kaleci Volkan Demirel topu bir anda elinden kaçırınca Aatif Chahechouhe kale çizgisinin hemen gerisinde vuruşunu yaprı ancak kaval kemiğine çarpan top kalenin üstünden dışarı çıktı. Bu atakla Yiğidolar farkı bire indirme şansını kaçırdı.

SAHNEDE YİNE SOW VAR
Galibiyeti en çok arzulayan taraf baskılı futboluyla Fenerbahçe. Bu baskılardan biri etkili olunca dakika 65'te sahneye yine Sow çıkarak farkı üçe çıkardı. Emmanuel Emenike'nin ara pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Dirk Kuyt'ın vuruşunda kaleciden dönen topu Moussa Sow tamamladı: 4-1

Editör: Wan Haber