Ancak Sivasspor bu gole cevap vermekte gecikmedi. Bu sefer hatayı Caner Erkin yaptı ve hatalı bir pas verdi. Kaleci Volkan da bu hataya kalesini boşaltarak ortak oldu ve Aatif, 13.dakikada skoru 1-1 yaptı.
Fakat belki de eksik oyuncuları nedeniyle sahada kötü bir Sivasspor vardı ve kırmızı- beyazlılar attıkları golün santrasında tekrar gol yediler. Böylece Fenerbahçe, Sow ile 14.dakikada bir kez daha öne geçti.Fenerbahçe'nin galibiyet golünü erken bulması maçın da kaderini değiştirdi. Böylece Fenerbahçe, daha rahat oynama imkanına kavuştu.


Kötü günündeki Sivasspor defansı 39.dakikadaki duran topta yine bir hata yaptı ve Kuyt, skoru 3-1'e taşıdı.
Sivasspor, ikinci yarıya etkili başlamaya çalıştı. Ancak bu ataklar saman alevi gibi söndü. Yine kaleci Volkan'ın hatasında kale önünde topla buluşan Atıf, topa kaval kemiğiyle vurunca mutlak bir golü kaçırdı.
Bundan sonra Sivasspor yine eski kötü görüntüsüne döndü. Fenerbahçe ise, 65. dakikada Sow ile dördüncü golü buldu.
Bu dakikadan sonra oyunda tempo düştü ve kalan dakikalar monoton bir havada geçti.
Fenerbahçe, bu galibiyetle maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmuş oldu.
Sarı- lacivertliler açısından dikkat çeken noktalardan birincisi daha önceki maçlara göre daha hızlı oynanması idi. Tempo açısından sanki Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'sinden esintiler izledik.
Kanımca bunun da etkisiyle Fenerbahçe adına dikkat çeken ikinci faktör gerçekleşti ve sarı- lacivertliler ilk kez dört gollü bir galibiyet aldılar.Ancak, rakip Sivasspor'un da aşırı etkisiz olduğunu belirtmek gerekiyor. Eksik futbolcularını oldukçaarayan Sivasspor, özellikle orta alanda Mehmet Topal, Meireles ve Emre karşısında kayboldu. Defansta ise Berk'in savunduğu kanat çok açık verdi. Bütün bunlar da skorun artmasında etkili oldu.


Tribünlerdeki aşırı boşluklar yine dikkat çekti. Tribünlerin boş kalması ve futbola olan ilginin azalmasında Passolig uygulaması yanında yıllardır yazdığımız diğer faktörler de etkili. İşin sonunun böyle olacağı belliydi. Elbirliğiyle Türk futbolunu ne hallere getirdiniz. Herhalde eserinizle gurur duyuyorsunuzdur!

Editör: Wan Haber