HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet, haksız yere işten atıldıkları için Van'dan Ankara'ya yürüyen ve iki gündür Abdi İpekçi Parkı'nda oturma eylemini sürdüren İŞKUR işçilerini ziyaret etti.

İşçiler tarafından, "Zafer direnen emekçilerin" sloganıyla karşılanan Yüksekdağ ve beraberindekiler, işçilerin sorunlarını dinledi. İşçilerin aktarımlarının ardından kısa bir konuşma yapan Yüksekdağ, HDP olarak ekmekleri için mücadele veren işçilerin yanında olduklarını ifade etti. 

Yüksekdağ, emekçi halka yönelik yeni saldırı politikalarının hayata geçirildiğini, en son ise çıkarılan Torba Yasa ile emekçilerin iş güvenliğinin ellerinden alındığına işaret etti. Yüksekdağ, Vanlı işçileri mağdur eden temel sorunun iş güvenliğinin sağlanamaması olduğunu dile getirerek, "İş güvenliği, emekçilerin talebidir ve bir mücadele alanıdır" dedi. 

Yüksekdağ, "İşçi arkadaşlarımız koşulsuz ve ön şartsız bir şekilde işene dönmelidir. Bunu güvencesi verecek olan kuşkusuz hükümet ve bakanlıktır" diye konuştu. 

Editör: Wan Haber