Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına katılan BDP Van Tuşba Belediye Eş Başkan Adayı Öner Yiğit, Kürtler için özgürlüğün artık hayal olmadığını ifade edere, “Kürtler artık her yerde özgürlüğe yürüyor. Kürtler için özgürlük artık bir hayal değil, an be an gerçekleşen bir süreç. Bu duygularla sizlerin huzurunda 15 Şubat’ı nefretle kınıyorum” dedi. 

Tuşba Belediye Eş Başkan Adayı Öner Yiğit, Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Yiğit’in yanı sıra BDP Tuşba İlçe Başkanı Hecer Kaya ve il yöneticileri toplantıda hazır bulundular. Halkın sevinç gösterileri arasında konuşan Yiğit, konuşmasına 15 Şubat komplosunu kınayarak başladı. Kürt halkının bir gün mutlaka önderliğini özgürlüğüne kavuşturacağını söyleyen Yiğit, “Kürtler artık her yerde özgürlüğe yürüyor. Kürtler için özgürlük artık bir hayal değil, an be an gerçekleşen bir süreç. Bu duygularla sizlerin huzurunda 15 Şubat’ı nefretle kınıyorum” dedi. 

Konuşmasının devamında PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına dikkat çeken Yiğit, her kesin bu imza kampanyasına katılması gerektiğini ve 7 milyon imza toplamayı hedeflediklerini ifade etti 

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yiğit, devamında belediyeyi Tuşba da yaşayan her kesle beraber yöneteceklerini belirterek, ‘Kurhesini, Laz, Acem, Arap ve Türk, kim olursa olsun, bizim ne kadar payımız bu topraklarda varsa onlarında var. İnşallah hep beraber, kardeşçe ilçemizi yöneteceğiz” diye konuştu. 

Gecenin geç saatlerine kadar sıcak bir ortamda geçen toplantıda, Yiğit, yurttaşların sorunlarını tek tek dinleyerek not aldı.  Diğer Eş Başkan Adayı Hatice Günel ise farklı bir programı nedeni ile toplantıya katılmadı. 

Editör: Wan Haber