Vezneciler'deki terör saldırısı üzerinden hükümetin dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Neredeyse PKK'ya meşruiyet kazandırdılar. Bunlar sadece işin reklamındalar. Dış politika konusunda hükümet başarısız. Yeni düşman aranıyor. Ahmet Davutoğlu olacağı konusunda bir kanı var" dedi.

Dokunulmazlığın kaldırılması konusunda ise Kılıçdaroğlu, "pişman değiliz. Referanduma gidilseydi Türk - Kürt ayrımı çok daha derinleşecekti. Biz bunu engelledik'' ifadelerini kullandı.
 
CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Gazeteci Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. 

Vezneciler'deki terör  saldırısına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Teröre karşı,  bütün siyasi partiler aynı tavır içinde olmalı. Herkes net tavır içinde olmalı. Sadece kınamayla kalınmamalı. Küresel terör raporuna göre, Türkiye terör yetiştirme kaynağı. 7 Haziran'dan bu yana 540 şehit verdik. Kıbrıs çıkarmasından daha fazla" diyerek terör saldırılarının artmasından siyasi iktidarı sorumlu tuttu.   

CHP grup toplantısı yapılmayacak

Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybeden şehit polisler için düzenlenecek olan cenaze törenine katılacağını belirten Kılıçdaroğlu bu nedenle yarın yapılacak olan CHP gurup toplantısının yapılmayacağını belirtti.

Yeni düşmanın Ahmet Davutoğlu olacağı kanısındayım

Dış politika üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Yeni  düşman aranıyor. Ahmet Davutoğlu olacağı konusunda bir kanı var"  dedi.

Hükümetin terörle mücadelede yetersiz olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Neredeyse PKK'ya meşruiyet kazandırdılar. Bunlar sadece işin reklamındalar" dedi.

"Merkel'e hassasiyet söylenip kesinlikle önlenebilirdi"

Almanya Parlamentosu'nda onaylanan  'Sözde Ermeni soykırımı'nın önlenebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Almanya'da ders kitaplarına girerse asıl sorun orada olacak. Kesinlikle önlenebilirdi. Aylardır gündemde olan bir konu. Merkel ile defalarca görüştünüz. Hassasiyetler belirtilmeliydi. Yapılan açıklamalar rutin. Sen kafatascı mısın? Türk kökenli vekillere tepki gösteriyorsun. 'Kanı, sütü bozuk'  demek doğru olmaz. CHP iktidar olsaydı. Asla onaylanmazdı. Konuşur ikna ederdik" diye konuştu.

Dokunulmazlık çıkışı

Dokunulmazlık konusunda TBMM'deki oylamada evet dediklerini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "pişman değiliz. Referanduma gidilseydi Türk - Kürt ayrımı çok daha derinleşecekti. Biz bunu engelledik''dedi.

"Erdoğan ABD'ye gitmişken Reza Zarrab'ı ziyaret etsin"

ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab davasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suskunluğuna işaret eden CHP lideri, "Avukat arkadaşımız bu davayı izliyor. Bu davayla ilgili Erdoğan neden hiç konuşmuyor. Kendi eşinin vakfına bağışlar yaptı. Neden bağırmıyor, neden sesini çıkarmıyor? O da Türkiye vatandaşı. Gereksiz yere tutuklandıysa niye bağırmıyorsun? Adalete sığar mı, devlet protokolünde vardı diye neden bağırmadı? Rıza Sarraf'ı ziyaret etsin ABD'ye gitmişken" ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber