Yeni anayasa çalışmaları kapsamında 2 Numaralı Yazım Komisyonu, bugünkü toplantıda 'Yasama Sorumsuzluğu ve Dokunulmazlığı' maddesinin üç fıkrası üzerinde mutabakata vardı.
Anayasa Uzlaşma Komisyonu yeni anaysa çalışmalarını sürdürüyor. 2 Numaralı Yazım Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, komisyonunu Faruk Bal başkanlığında gerçekleştirilen bugünkü toplantısında, 'Yasama Sorumsuzluğu ve Dokunulmazlığı' maddesi üzerinde görüşüldüğü belirtildi. Buna göre maddenin şu fıkra hükümlerinde mutabakata varıldı:
"Milletvekili hakkında, milletvekili seçilmeye engel bir suçtan dolayı kesin hüküm giyme dışında seçimden önce veya sonra verilmiş bir ceza hükmünün yerine getirilmesi, milletvekilliğinin sona ermesine bırakılır. Tekrar seçilen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma, Meclis'in yeniden dokunulmazlığını kaldırmasına bağlıdır.
Milletvekilliği süresince zamanaşımı işlemez.
Türkiye Büyük Millet meclisindeki siyasal parti gruplarınca, yasama dokunulmazlığı ile ilgili görüşme yapılamaz ve karar alınamaz."
Maddenin diğer fıkralarına ilişkin müzakerelere devam edileceği belirtilen açıklamada, komisyon çalışmalarının yarın saat 15.00'te yapılacak toplantı ile süreceği belirtildi.
Öte yandan; 1 Numaralı Yazım Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, daha önce Anayasa uzlaşma Komisyonunda kabul edilmiş olan 'Kişi hürriyeti (özgürlüğü) ve güvenliği maddesindeki çekincelerin kaldırılmasının müzakere edilidği belirtilerek, madde üzerinde tam mutabakat sağlandığı bildirildi. 1 Numaralı Yazım Komisyonu çalışmalarına 9 ocak Çarşamba günü saat 09.30'da devam edecek.
(MÜG-YHY-Y)

07.01.2013 18:33:08 TSI

Editör: Wan Haber