Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yengesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e, temizlik görevlileriyle ilgili sözleri üzerine tepki gösterdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın büyüdüğü Kasımpaşa'da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Tek tek dükkanlara girerek vatandaşlarla sohbet eden Tekin, bir kahvede de çay içti. Vatandaşların dertlerini dinleyen Tekin, iktidara gelmeleri durumunda sorunların çözüleceğini söyledi.
Tekin'in Kasımpaşa sokaklarındaki turunda en dikkat çekici olay, çöp toplayan işçilerle sohbeti oldu. Beyoğlu Belediyesi'ne bağlık temizlik işçilerinin yanına giden Tekin, "Bizim iktidarımızda taşeronluk tarihe gömülecek. 2.5 milyon insan ne yazık ki hiçbir sosyal güvencesi olmadan üç kuruş paraya çalışıyor" dedi. Bu sırada Beyoğlu Belediye Başkanı'nın yengesi olduğu öğrenilen teyze Tekin'e yaklaşarak, "Siz göreve geldiğinizde bu sokakları kim temizleyecek, yine onlar temizleyecek" diyerek tepki gösterdi. Gürsel Tekin ise yenge Demircan'ın koluna girerek, "Bu kardeşlerimizin hiçbir sosyal güvencesi yok. Onlar da insan diyerek" yatıştırdı. Gürsel Tekin daha sonra Kasımpaşa'daki ziyaretlerine devam etti.
(EY-ÖFA-Y)

13.01.2013 16:30:10 TSI

Editör: Wan Haber