Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı, partilerinin 3. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı okuyan Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Göksal Yarız, dualarla bu yola revan olduklarını belirterek, “Bundan 3 yıl önce, 23 Kasım 2018 Cuma günü 99 Kurucu Üyemizin imzalarıyla Yeniden Refah Partimizi kurduk. Partimizi kurduğumuz gün Ankara’da, Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin dizinin dibinde çekmiş olduğumuz besmele ile, Eyyub-el Ensari Hazretlerinin huzurunda yapılan dualarla yola revan olduk. Yeniden Refah Partimizi kurarken binlerce yol arkadaşımızla birlikte yaşadığımız heyecan, merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın 1969’da başlattığı kutlu yürüyüşün ilk adımlarının heyecanı ile aynı heyecandı” dedi.  

‘Bu şuurla yola çıktık’ 

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın sözlerine kulak vererek bu yola çıktıklarını dile getiren Yarız, “Bütün zorluklara karşın sabrın, mücadelenin, kararlılığın, azmin, cihat şuuruyla çalışmanın, milletimizi, tüm İslam Alemi’ni ve tüm mazlumları maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarma heyecanının, imanın ve inancın karşısında hiçbir beşerî gücün duramayacağını da biliyorduk ve bu şuurla yola çıktık. Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamızın ‘Ey Milli Görüşçüler tarihe bakın inancınıza sarılın, milli görüşe sarılın zulüm ebedi olamaz, kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır, batıl mutlaka mağlup olacaktır, Allah nurunu tamamlayacaktır’ sözlerine kulak vererek yola çıktık” diye konuştu.  

‘Buluşabilmek duasıyla’ 

Yarız, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Nice kuruluş yıl dönümlerinde buluşabilmek duasıyla sözlerimizi noktalarken; Milli Görüş Hareketi banisi Merhum Erbakan Hocamıza, onunla birlikte bu yolda yürüyen ve ahirete intikal eden tüm geçmişlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Onları bir kez daha hayırla ve özlemle anıyoruz.”

Fatma Polatcan / WanHaber.com

Editör: Wan Haber