MHP'de seçimli kongre kararının alınmasının ardından, Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın akrabası ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de genel başkan adaylığı konuşulmaya başlandı.

Kentte, belediye çevreleri ve MHP'nin yerel yönetimleri kulislerinde, 3 dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra son seçimde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü'nün aday olduğuna ilişkin değerlendirmeler seslendirilirken, Sözlü'ye yakın kişiler bu konuda önümüzdeki haftanın beklenmesini istedi.

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞECEK
Sözlü'nün, Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile salı günü yapacağı görüşmenin ardından aday olup olmayacağının kesinleşeceği belirtildi.

HDP Eş Genel Başkanı, Van Milletvekili  Figen Yüksekdağ, MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün eşi Zeynep Sözlü'nün baba tarafından kuzeni olduğu biliniyor.

ŞEYH SAİD VE İSKİLİPLİ ATIF HOCA'YA İFTİRA ATMIŞTI
Şeyh Said, Seyit Rıza ve İskilipli Atıf Hoca'ya işbirlikçi iftirasında bulunan Sözlü, "Onlar gibi kancık ve kalleş ruhlu olmayın. Atatürk'ün arkasında olun, milli mücadele için mücadele eden Anadolu'yu adım adım arşınlayan ve camilerde hutbe okuyan islam alimi, İstiklal Marşımızın sahibi Mehmet Akif'i kendinize örnek alın" diyerek hakaretler yağdırmıştı.

Editör: Wan Haber