Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi Kapıköy Gümrük Kapısı yenileme ve modernizasyon projesi inşasının haziran ayında temelinin atılacağını söyledi. Çiftçi, Türkiye'nin en modern gümrük kapılarından biri olacak projeyle birilikte Van'ın kaderinin değişeceğini belirtti.

Hacı Yılmaz

Van-İran arasında ticaret, turizm ve taşımacılığı yakından etkileyen, Van'ın kaderini değiştirecek  olan Kapıköy Gümrük Kapısı yenileme projesi Van Eski Milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'nın girişimleri sonucu  yakında hayata geçiyor. Kapıköy Sınır Kapısı'nda yaşanan sorunları ortadan kaldıracak, ticaret ve turizm hacmini doğrudan etkileyecek Kapıköy Gümrük Kapısı  yapım haberi Van'da heyecan ve sevinç yarattı. 

Van'ın İran'a açılan kapısı Kapıköy'le ilgili  son gelişmeleri sosyal medyada  fotoğraflar ve  kısa açıklamalarla duyuran Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Vansesi Gazetesi'ne yaptığı açıklamada  temeli  haziran ayında atılacak projeyle birlikte Kapıköy'ün çehresinin Van'ın da kaderinin  değişeceğini,  Türkiye'nin en modern gümrük kapılarından birinin Van'da hizmet vereceğini söyledi.

Kapıköy Gümrük Kapısı projesinin hayata geçirilmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin ve AK Parti hükümetinin Van'a verdiği önemin bir sonucu olduğunu  belirten Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi,  "Kapıköy Gümrük Kapısı için çok özel ve güzel bir proje hazırlandı. Büyük bir yatırımla gerçekleştirelecek projenin detaylarını içeren dosyayı  bugün yanımda getirdim. Proje  araç ve insanların giriş ve çıkışlarında  her türlü  ihtiyacı karışlayacak özelliklere sahip olacak. Kapıköy  Gümrük Kapısı  tamamlandığında İran'dan Van'a daha çok turist gelecek. Ticaretin kapasitesi de artacak. Ülkemize,  Van'a ve değerli Vanlı hemşehirlerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

3-452.jpg

 KAPIKÖY GÜMRÜK KAPISI MODERNİZASYONU PROJESİ

Gümrük ve Ticaret bakanlığı tarafından Van'a kazandırılacak Kapıköy Gümrük Kapısı  Yap-işlet-devret modeliyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 61 bin metrekarelik alan üzerinde yeniden inşa edilmesi öngörülüyor. Kapıköy Gümrük Kapısı'nda  bütün araçların transit geçişi için üç giriş ve üç çıkış peronu, modern idari binalar, sosyal donatılar, araç park yerleri, yeşil alanlar, alışveriş yerleri bulunacak.

4-380.jpg

5-290.jpg

Editör: Wan Haber