WanHaber.com ÖZEL

Türkiye’ 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala adaylar medya ve sosyal medya hesapları üzerinden mal varlıklarını açıklamaya başladı. Şeffaf ve dürüst bir yönetim için belediyeyi kazanmadan önceki mal beyanlarını kamuoyu ile paylaşan adaylar, belediye başkanlığı yaptığı dönem ve sonrasında ise yeniden mal varlıklarıyla ilgili bir açıklama yapma gereksinimi duyarken, Van’daki belediye başkan adayları ise bir açıklama yapma gereksiniminde bile bulunmuyor. Başta Van Büyükşehir olmak üzere toplamda 14 belediye için yarışacak olan adayların malvarlıklarını gizli tutmaları ise kamuoyunda soru işareti oluşturdu.

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, HDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı başta olmak üzere hiçbir adayın kendileri ve aileleri ile ilgili bir mal beyanında bulunmaması dikkat çekti.

İşte mal varlığını kamuoyu ile paylaşan adaylar:

Mansur Yavaş (Ankara)

Mansur Yavaş: Beypazarı ilçesi İnözü mevkiinde bağ evi (2171 m2), Beypazarı ilçesi Akyazı mevkiinde arsa (600 m2), Beypazarı ilçesi Başağaç mahallesinde hisseli arsa (3907/5007 m2)(Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılmış olup henüz inşaat başlamamıştır), Beypazarı ilçesi Başağaç mahallesinde hisseli arsa (2855/7305 m2), Nursen Yavaş ile müşterek Çankaya ilçesinde daire, 240 bin TL nakit. 

Nursen Yavaş (Eş): Beypazarı ilçesi Başağaç mahallesinde mirastan intikal hisseli bahçe (204/544 m2), Beypazarı ilçesi Beytepe mahallesinde mirastan intikal dükkan (13.5/36 m2), Beypazarı ilçesi Başağaç mahallesinde hisseli arsa (494/4946m2), Beypazarı ilçesi Başağaç mahallesinde hisseli arsa (45/3522 m2), İzmir Bayraklı semtinde devam eden kooperatif hissesi, 400 bin TL değerinde ziynet eşyası.

Çağlayan Yavaş Sezgin (kızı): 2015 model Audi A3 marka araç.

Armağan Yavaş (kızı): Çankaya ilçesi Mustafa Kemal mahallesinde 2+1 büro, 2014 C200 model Mercedes marka araç.

Menderes Türel (Antalya)

Form Baskı Reklam Tur. San Tic. AŞ yüzde 50 hisse, Kepez Başköy Mahallesi 29 dönüm arazi, Ankara Oran’da 3+1 daire, İleri Gazetecilik ve Matbaacılık LTD yüzde 5 hisse, nakit 221 bin lira, bireysel emeklilik birikimi 755 bin lira" 

Ebru Türel adına yapılan mal beyanı ise, “Form Baskı Reklam Tur. San Tic. AŞ yüzde 50 hisse, nakit 355 bin lira, bireysel emeklilik birikimi 407 bin lira, ziynet eşyası 250 bin lira" 

Mehmet Özhaseki (Ankara)

Özhaseki'nin Haseki Tekstil A.Ş.'de yüzde 49 hissesi, Hasekioğlu Ev Tekstili'nde yüzde 49 hissesi, ENTAR Enerji ve Tarım Sanayi Ticaret A.Ş.- ENTAR1'de yüzde 99 hissesi ve Beşler Tekstilde yüzde 6.6 hissesi bulunuyor.

Özhaseki'nin Kayseri Talas'ta 500 bin lira değerindeki bağevi, Kayseri İnönü Bulvarı'nda 500 bin lira değerinde arsası, Kayseri Tavlusun'da 700 bin lira değerinde evi de beyan edildi.
Özhaseki'nin eşinin üzerine 60 bin lira değerinde 2009 model Audi A3 model bir araç bulunuyor. Özhaseki'nin hisse satışından 159 bin 500 lirası yer alıyor. Özhaseki'ye anne ve babasından Kayseri'de yarım hisseyle işyeri, çeyrek hisseyle meskeni ve çeyrek hisseyle ev-arsa mirası var. Özhaseki'nin Borcu ise 293 bin 272 dolar.

Nurhan Başoğlu (Zonguldak)

Bankada hiç parası olmadığı belirten Başoğlu, “Mal varlığımı da söyleyeyim. Zonguldak’ta bir pirinç firmasının bayiliğini yapıyorum. 4 tane iş aracım var. Bir binek aracım var. Eşimin İzmir Urla’da bir yazlığı var. Benim Bolu’da 75 bin kapasiteli bir tavuk çiftliğim var. Bunun haricinde İstanbul’da bir müteahhittin yapmış olduğu 5 senedir devam eden 1+1 daireye girdik. Müteahhit bitiremiyor bir türlü. Oraya da 200 bin TL borcumuz var. Bitirdiğinde banka kredisi alıp ödeyeceğiz. Bankada hiç param yok. 2 bankaya da kredi borcum var.”

Gökhan Göktaş (Ereğli)

Sosyal medya hesabından açıklama yapan, Göktaş'ın mal varlığı şöyle:
-Murtaza mahallesinde oturduğum evin tapusu bana ait olup küçük bir miktar kredi borcu vardır.
-Şahsıma ait Mitsubishi marka 2008 model pickupım vardır.
-Bir miktar borcum var olup, hiçbir hesapta nakit, hisse senedi, döviz vb. im yoktur.
*Bu ikisinin dışında benim, eşimin ve çocuklarımın taşınır ve taşınmaz mal varlığı yoktur.
**Eğer nasip olur da belediye başkanı olursam beş yıl sonra mal varlığımı açıklamayı da taahhüt ediyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Gökhan Göktaş Saadet Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı. 

Editör: Wan Haber