Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Memleketin her köşesini bölünmüş yollarla donattık. yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, memleketi, milleti birleştirdik" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Niğde'de Karayolları Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı otobanın açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yıldırım, otobanın Kuzey Güney kapıları girişinde Niğdeliler tarafından, soğuk hava ve kar yağışına rağmen coşkuyla karşılandı.
Otoban açılışında bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, "Memleketin her köşesini bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, memleketi milleti birleştirdik. Bugün işte bu hizmetlere bir yenisini daha ekliyoruz. Adım adım otoyol, Adana'dan Niğde'ye ve Ankara'ya, oradan İstanbul'a devam edecek. Sadece bölünmüş yolla kalmayacak. Niğde'nin bundan sonra bir 10 kilometresi daha var. Gölcük beldesine bir bağlantı daha yapacağız. Bu bağlantı ile Nevşehir'den gelen trafik, Kayseri'den gelen trafik Niğde'nin şehir içine girmeden transit olarak güneye gidecek. Güneyden gelenler de, kuzeye gitmeye devam edecek. Niğde'nin güzel insanlarına hizmet etmek, yollarını açmak ve hizmetlerini geciktirmeden birer birer getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu bereketli günde, bu borcu yerine getirmenin rahatlığıyla sizlerle birlikteyiz. Yolunuz açık olsun, bahtınız açık olsun. Yaptığımız bu eserler hayırlı, uğurlu olsun" dedi.
Yoğun kar yağışı sebebiyle halkın ve katılımcıların ıslanmaması için açılışı gerçekleştiren Bakan Yıldırım daha sonra Niğde Valiliğini ziyaret etti.
Bakan Yıldırım'a Niğde Valisi Alim Barut, Niğde ile ilgili brifing verdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yıldırım, AK Parti hükümeti döneminde Niğde'ye 2 milyar 730 milyon liralık yol yaptıklarını söyleyerek Niğde'nin sıcak asfaltlı yol bakımından da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti.
Türkiye'deki yolların yüzde 21'inin sıcak asfalt olduğunu dile getiren Yıldırım, Niğde'deki yolların yüzde 32'sinin sıcak asfalt olduğunu bildirdi.
Bakan Yıldırım, gazetecilerin Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) geçişlerle ilgili sorusuna, "İyi gidiyor, herhangi bir sorun yok HGS'de. Şu anda istediğimiz hedeflerin üstüne çıkmış durumdayız. HGS'nin getirdiği trafik akışı daha hızlı oluyor. Kartlı geçişlerde maalesef gişelerde durup, kartı okutmak için en az 20-25 saniye zaman kayboluyordu, trafiği yavaşlatıyordu. Özellikle büyük köprü ve ana otoyollarda sorun oluyordu. HGS ile ilgili güzel dönüşler var. Vatandaşlarımız, trafikte rahatlama olduğunu, trafik akışının hızlandığını söylüyorlar. Şu anda, ağırlıklı olarak herkes OGS ya da HGS aldı. Önümüzdeki dönemde de bu ikisini de birleştireceğiz. Tek sistem olacak" cevabını verdi.
Yıldırım, bir gazetecinin bu akşam Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Shalke 04 ile yapacağı maç ile ilgili sorusu üzerine, "Başarılar diliyoruz. Bu takımlarımızın başka ülkelerin takımlarıyla yapacağı maçlarda artık takım taraftarı diye bir şey yok. Milli maç gibi görüyoruz. İster Galatasaray, ister Fenerbahçe, ister Trabzonspor, ister Beşiktaş olsun fark etmez. Dışarıdaki takımlarla yapılacak maçlar, bizim için milli maç niteliğindedir. Dolayısıyla Galatasaray'a başarılar diliyoruz, güveniyoruz. İnşallah iyi bir sonuç alacaklar" diye konuştu.
Bakan Yıldırım, daha sonra görme engelli 9 kişiye, görme engellileri gideceği yere sorunsuz bir şekilde götürebilecek olan navigasyon ve cep telefonu özelliğine de sahip olan ''Gören Göz'' cihazlarını verdi.
Yıldırım, görme engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için 2-3 yıldan bu yana bu proje üzerinde çalıştıklarını söyleyerek, İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de bu projeyi hayata geçirerek ihtiyacı olan görme engelli vatandaşlara dağıttıklarını ve dördüncü olarak da Niğde'de dağıtım yaptıklarını söyledi.
Yıldırım, Niğde Belediye Başkanlığı ve AK Parti Niğde İl Başkanlığına ziyarette bulunduktan sonra Niğde'den ayrıldı.
(YE-ZB-YHY-Y)

20.02.2013 18:24:24 TSI

Editör: Wan Haber